ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκαν τρία σπίτια στο Ασκληπιείο

Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκαν τρία σπίτια στο Ασκληπιείο

Όπως είπε κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βαθρακογιάννης, «όλες οι δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς»

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο στη Ρόδο με την φωτιά να έχει μπει σε αυλές σπιτιών ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αλλάζουν διαρκώς οι άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατευθύνεται σε Γενάδι και Κιοτάρι. Δόθηκε εντολή μέσω της Αστυνομίας να αδειάσει το χωριό.

Τρία σπίτια πήραν σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βαθρακογιάννης: «Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπείο» διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

«Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε περιγράφοντας αναλυτικά τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

«Καίγονται σπίτια» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής, Δημήτρης Ζαννετούλης, τονίζοντας -ιδιαίτερα φορτισμένος- ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καμένη γη. Την ίδια ώρα της ανείπωτης τραγωδίας, οι πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας γράφονται από τους εθελοντές. Τους εθελοντές στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τους εθελοντές στους χώρους φιλοξενίας των πυρόπληκτων επισκεπτών και κατοίκων.

Στα κλειστά γυμναστήρια, στα σχολεία, ακόμα και στα σπίτια, όπου πολλοί ροδίτες τα άνοιξαν για να φιλοξενήσουν κόσμο.