ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Ραβιόλος: Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο - «Φαίνεται πως ηρεμούν τα πράγματα»

Λευτέρης Ραβιόλος: Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο - «Φαίνεται πως ηρεμούν τα πράγματα»

Όπως είπε ο δήμαρχος Καρύστου αναμένεται να γίνει καταγραφή για τυχόν καμμένα σπίτια από τη φωτιά στην περιοχή 

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Καρύστου σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί.

Όπως είπε, τα έντονα προβλήματα σημειώθηκαν το βράδυ με δύο εστίες, που κινούνταν προς οικισμούς στο Παλαιοχώρι και το Λιβάδι, οι οποίες τελικά σβήστηκαν.

Από το πρωί, όπως είπε «έχουμε εναέρια που μας υποστηρίζουν, τις επίγειες δυνάμεις, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Φαίνεται πως ηρεμούν τα πράγματα, έχουν κοπάσει και οι άνεμοι».

Ο κ. Ραβιόλος αναφέρθηκε και στα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η φωτιά στους κτηνοτρόφους, τα συστήματα άρδευσης και ύδρευσης στην περιοχή, τα οποία όμως όπως είπε «θα αποκατασταθούν, ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός».

Σε ό,τι αφορά τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο ο δήμαρχος Καρύστου σημείωσε ότι η εξαφάνισή του έχει ανατεθεί στο κλιμάκιο των ΕΜΑΚ που διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν καμμένα σπίτια από τη φωτιά ο δήμαρχος σημείωσε: «Θα γίνει καταγραφή. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, το σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει ζημιές σε σπίτια. Πολύ πιθανόν με την καταγραφή να δούμε, γιατί έχουμε παραθεριστικές κατοικίες που δεν ήταν μέσα, είναι άλλοι που έχουν καιρό να έρθουν στα σπίτια τους, τώρα με την καταγραφή θα τα δούμε αυτά».

Ο κ. Ραβιόλος αναφέρθηκε και στον τουρισμό στο νησί, ο οποίος όπως είπε τα τελευταία χρόνια πηγαίνει πάρα πολύ καλά, καθώς «Έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια στην προβολή του τόπου μας και στις υποδομές μας όσον αφορά τον τουρισμό. Το έχουμε πετύχει, αυξάνουμε συνεχώς τους επισκέπτες μας. Ξέρετε όλοι ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά και στην Αττική, με πανέμορφες παραλίες».