ΕΛΛΑΔΑ

«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες»: Τι ομολόγησε ο 20χρονος εμπρηστής

fotia
Photo: AP

Ο 20χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την Πυροσβεστική

Στις φυλακές Αυλώνα οδηγήθηκε ο 20χρονος που ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές στην περιοχή της Καρύστου, λέγοντας μάλιστα πως «του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες».

Ο 20χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο STAR, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που έβαζε φωτιά και στη συνέχεια έκανε μάλιστα, σχετικές αναρτήσεις στο Facebook. »Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες» φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως ο ίδιος δικάστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως είπε, η τελευταία φωτιά που έβαλε με αναπτήρα ήταν στις 24 Αυγούστου. «Αποφάσισα να ομολογήσω ό,τι έγινε και αποφάσισα να σταματήσω τελείως» είπε και τόνισε πως φοβάται την ποινή που θα αντιμετωπίσει.

«Ανέβαζα post στο Facebook ότι έχει πιάσει φωτιά σε αυτό το σημείο. Έγραφα ακριβώς το σημείο, ενημέρωνα και την Πυροσβεστική και πήγαινε να την σβήσει», τόνισε ο 20χρονος, δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει και έχει καταλάβει το λάθος του, ζητώντας «μία μεγάλη συγγνώμη σε όσους ταλαιπώρησα».

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.