ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Αρτοποιός: Πέντε ελικόπτερα κάνουν διασώσεις - Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

Κακοκαιρία Daniel - Αρτοποιός: Πέντε ελικόπτερα κάνουν διασώσεις - Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

«Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν νωρίτερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με την κινητοποίηση στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel.

Δραματικές είναι οι διασώσεις των πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε χωριά της Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα είναι έξι και αυτήν την ώρα, πέντε ελικόπτερα κάνουν διασώσεις.

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Ουρλιάζουν για βοήθεια»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων ανθρώπων λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οι οποίοι είδαν τη ζωή τους να απειλείται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, παρασυρόμενες από τα ορμητικά νερά.

Όπως λέει στο MEGA ο Γιάννης Χατζής, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, η καταστροφή είναι τεράστια.

«Δεν έχουμε νερό, φαγητό, περιμένουμε να έρθει βοήθεια. Είναι εγκλωβισμένοι κάτοικοι, ουρλιάζουν για βοήθεια». Όπως λέει ο ίδιος, «υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουμε και δεν τους έχουμε δει. Έχουν πέσει πάνω από 10 σπίτια., Τα παιδιά μου διψάνε, πεινάνε και δεν υπάρχει κανείς».

Καρδίτσα: Συγκινεί παππούς με βάρκα που αναζητά συμπολίτες του στις ταράτσες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα να ψάχνει συμπολίτες του στις στέγες των σπιτιών τους με τη βάρκα του προκειμένου να συνδράμει στον απεγκλωβισμό τους, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Η εικόνα ενός άνδρα ηλικίας 80 ετών από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας έχει συγκινήσει το ελληνικό ίντερνετ, εν μέσω του ισχυρού «κύματος» της κακοκαιρίας Daniel. Ο ηλικιωμένος φαίνεται να διασχίζει δρόμους – ποτάμια με μία βάρκα, αναζητώντας συμπολίτες του, στις ταράτσες των σπιτιών της περιοχής.

Μάλιστα, χρήστες των κοινωνικών δικτύων τον χαρακτήρισαν ως «ήρωα με καρδιά λιονταριού». Η συγκεκριμένη εικόνα δημοσιεύθηκε στην ομάδα του Facebook με όνομα «Ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Εκτίμηση Κινδύνου Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών».

Σχετικές ειδήσεις