ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: «Τραγικό πώς παρουσιάζουν τον σύζυγό μου», λέει η σύζυγος του υπάρχου για τη δολοφονία

Blue Horizon: «Τραγικό πώς παρουσιάζουν τον σύζυγό μου», λέει η σύζυγος του υπάρχου για τη δολοφονία

«Τα παιδιά μου δεν ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει και δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται ο πατέρας τους», ανέφερε η σύζυγος του υπάρχου, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη

Για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη μίλησε η σύζυγος του υπάρχου, ο οποίος προφυλακίστηκε. «Τα παιδιά μου δεν ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει και δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται ο πατέρας τους», ανέφερε η σύζυγος του υπάρχου, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όπως σημείωσε: «Είναι τραγικό πώς παρουσιάζουν τον σύζυγό μου. Ο σύζυγός μου δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Ο Μιχάλης μου δεν είναι τέτοιος άνθρωπος». Η σύζυγος του υπάρχου συμπληρώνει ακόμη ότι αυτή τη στιγμή προέχει να κοιτάξει την οικογένειά της και στο ερώτημα αν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη, λέει: «Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί τους ακόμη αλλά θα το κάνω. Θέλω να τους συλληπηθώ».

Blue Horizon: «Φύγε ρε» φώναζε ο ύπαρχος σπρώχνοντας τον Αντώνη

Φως στην υπόθεση δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη «ρίχνουν» οι μαρτυρίες αλλά και τα ντοκουμέντα για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου στο πλοίο Blue Horizon.

Ο υπάρχος του πλοίου που φαίνεται σε βίντεο να σπρώχνει επίμονα τον Αντώνη και να τον ρίχνει στη θάλασσα, επιμένει να υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν ακούμπησε τον 36χρονο πριν την πτώση του από τον καταπέλτη.

«Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει δεν τον ακούμπησα. Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κατευθείαν ''κάπτεν…άνθρωπος στη θάλασσα''. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως μπρος τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε ήδη πνιγεί από την περιδίνηση», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο ύπαρχος.

Τα ντοκουμέντα για το πως έδρασε ο ύπαρχος, έρχονται να προστεθούν και σε όσα αναφέρουν αυτόπτεις μάρτυρες, όπως ο καβοδέτης του πλοίου που φαίνεται από το αποκλειστικό βίντεο του Newsbomb.gr να περνάει μπροστά από το σημείο που πνίγηκε ο Αντώνης.

Μιλώντας στο MEGA, εξήγησε ότι είδε μόνο τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα και κανέναν να μην τρέχει να βοηθήσει.,

«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του Blue Horizon πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ οι άλλοι 2 κατηγορούμενοι περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

«Τον έσπρωχνε φωνάζοντας ‘φύγε ρε’»

Ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα, επιβάτη του Blue Horizon, στο MEGA και στην εκπομπή Live News.

«Γύρω στις 21:00 ενώ βρισκόμουν έξω στο κατάστρωμα είδα κάποιους από το πλήρωμα, έναν αξιωματικό και έναν με καφέ ρούχα, να προσπαθούν να βγάλουν κάποιον από το πλοίο. Μετά αυτός προσπάθησε να ξαναμπεί ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται. Ο αξιωματικός του πλοίου με τα λευκά ρούχα έσπρωχνε τον άνθρωπο προς τα πίσω ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται», αναφέρει αρχικά.

«Κάποια στιγμή άκουσα τον άλλο του πληρώματος με τα καφέ ρούχα να λέει στον αξιωματικό ''άστον’’ ενώ, εκείνος είπε ''έξω- έξω''. Αφού έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, ο αξιωματικός φώναξε στο φορητό VHF που κρατούσε ''φεύγουμε- φεύγουμε''», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως με το που ξεκίνησε το πλοίο σιγά- σιγά να φεύγει και ενώ ο καταπέλτης ήταν κατεβασμένος, ο άνδρας πάτησε τα πόδια του επάνω ώστε να μπει στο πλοίο.

«Τότε ο εύσωμος άντρας του πληρώματος τον έσπρωξε και βρέθηκε ξανά στη στεριά όρθιος. Έκανε και δεύτερη προσπάθεια καθώς ήδη το πλοίο απομακρυνόταν από τη στεριά και ο ίδιος άντρας τον έσπρωχνε φωνάζοντας ''φύγε ρε''. Έκανε και τρίτη προσπάθεια να μπει στο πλοίο και αφού σπρώχτηκε ξανά από τον εύσωμο άντρα του πληρώματος τον είδα να πέφτει στη θάλασσα όρθιος. Δεν είδα καμία προσπάθεια σωτηρίας και μάλιστα άκουσα που είπανε ''έλα πάμε''».

Δεν κατέγραφαν οι κάμερες του πλοίου

Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη συνεχίζονται και σύμφωνα με τον δημοσιογράφοςΒασίλης Λαμπρόπουλος, οι κάμερες του πλοίου στο οποίο προσπάθησε να επιβιβαστεί ο Αντώνης δεν κατέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στον καταπέλτη.

Ο καπετάνιος ισχυρίστηκε ότι είδε τα πάντα από τα μόνιτορ του πλοίου, ωστόσο σύμφωνα με τoν δημοσιογράφο, αυτό διαψεύδεται καθώς οι κάμερες υπήρχαν μεν αλλά δεν κατέγραφαν.

Με βάση τη νομοθεσία, όπως είπε, δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο και λόγω μικρότερου κόστους δεν υπάρχει σύστημα καταγραφής.

Επιπλέον, ο αναφέρεται ότι λένε ψέματα και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ή απλώς δεν ειδοποιούν τον πλοίαρχο, ενώ ένα μέλος του πληρώματος έρχεται σε επικοινωνία μαζί του.

Κανένας τους δεν αποκαλύπτει τι πραγματικά έγινε σε μία προσπάθεια να καλύψουν το περιστατικό καθώς πίστευαν πως δεν υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό.

«Δεν έχει αντιληφθεί το καράβι ξεκινά»

Μιλώντας στην εκπομπή Live News στο MEGA, ο δικηγόρος του ύπαρχου, Χαράλαμπος Σύψας, τόνισε πως «ο ίδιος διατείνεται ότι στις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να εισέλθει στον καταπέλτη, είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Η πρώτη φορά είναι σχετικά λιγότερο βίαιη από τη δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά, διατείνεται ο ύπαρχος, πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω, όμως δεν έχει αντιληφθεί το καράβι ξεκινά», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ύπαρχος γύρισε την πλάτη του για να βρει σχοινί ή σωσίβιο για να τραβήξει τον άτυχο 36χρονο στο πλοίο. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι ο Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο δύο φορές χωρίς να δείξει το εισιτήριό του εκείνη τη στιγμή.

«Μπορεί να ήταν σε ηλεκτρονική μορφή, μπορεί να ήταν σε έγγραφο», είπε, τονίζοντας πως ο ύπαρχος δεν γνώριζε τον Αντώνη.

Απόστολος Λύτρας: «Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το θέμα»

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη, την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε μία αποκάλυψη, η οποία τελικά επιβεβαιώθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας είχε πει πως στο βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της δολοφονίας, φαίνονται συνολικά πέντε άτομα να βρίσκονται στο σημείο και απλώς να κοιτούν.

«Σας είχα πει πως στο βίντεο γίνονται 5 άτομα να κοιτάνε και κάποιοι από αυτούς δεν είναι κατηγορούμενοι. Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το όλο θέμα. Γι’ αυτό και το πλοίο έφυγε. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να φύγει ένα πλοίο και να επιστρέψει μετά από 45 λεπτά όταν από εισαγγελική καταγγελία», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν μάρτυρες που πήγαν να τον βρουν στη γέφυρα και δεν τους άνοιγε την πόρτα. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει δίωξη και για τους λιμενικούς. Ούτε καν ενημέρωσαν ούτε πέταξαν ένα σωσίβιο. Τίποτα απολύτως. Πέντε άνθρωποι ήταν εκεί και προφανώς μετά από συνεννόηση, έφυγε το πλοίο. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.