ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ναύπλιο η πολυτελής θαλαμηγός «Χριστίνα» του Ωνάση

Στο Ναύπλιο η πολυτελής θαλαμηγός «Χριστίνα» του Ωνάση
argolikeseidhseis.gr

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια το 1954, που ισοδυναμούν με 27 εκατομμύρια δολάρια το 1999, για το «Χριστίνα Ο»

Στο Ναύπλιο εθεάθη η θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι επιβάτες απολαμβάνουν την πολυτέλεια της θαλαμηγού που έχει καταπλεύσει αρόδο στον κόλπο της Αρβανιτιάς κάτω από το Παλαμήδι, με όσους την αντιλήφθηκαν να εντυπωσιάζονται.

Από το κατάστρωμά του και τους πολυτελείς χώρους του έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ Σινάτρα, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια το 1954, που ισοδυναμούν με 27 εκατομμύρια δολάρια το 1999, για το «Χριστίνα Ο», αναφέρει το πρακτορείο που έχει αναλάβει την πώληση της θαλαμηγού. Όταν ο Ωνάσης πέθανε, το 1975, άφησε το γιοτ στην κόρη του, Χριστίνα.

Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος, για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Από το 2005 μέχρι σήμερα η «Χριστίνα Ο» είναι διαθέσιμη για ναύλωση, έναντι περίπου 450.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το μήκος της θαλαμηγού «Χριστίνας Ο» φτάνει τα 99 μέτρα, ενώ έχει πλάτος 11 μέτρα και εκτόπισμα 2.250 τόνους. Σημειώνεται ότι το σκάφος δεν κατασκευάστηκε για αναψυχή. Αντιθέτως, ήταν ένα πολεμικό πλοίο.