ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ποινές – «χάδι» στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ποινές – «χάδι» στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Το πόρισμα του επιτελάρχη, για τους λανθασμένους χειρισμούς των υψηλόβαθμων αξιωματικών ΕΛΑΣ, που οδήγησαν στη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Παρ’ ότι το πόρισμα για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την παραμονή του αγώνα της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» είναι ογκωδέστατο, τελικά προτείνει οι ποινές για τα λάθη των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ να εκκινούν από την απλή επίπληξη και φθάνουν μέχρι χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Πρόκειται για ποινές – «χάδι», αν αναλογιστεί κανείς τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ, πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι κρίσεις του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε δύο μαχαίρια βρέθηκε τελικά το DNA του Μιχάλη Κατσούρη

Σε δύο μαχαίρια εντοπίστηκε τελικά γενετικό υλικό του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως ανέφερε η «Καθημερινή».

Το ένα μαχαίρι που περιλαμβάνεται στα κατασχεμένα πειστήρια, όπως καταθέτει αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα, βρέθηκε δίπλα σε Κροάτη χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που τελικώς συνελήφθη.

Ωστόσο, σημειώνεται πως ούτε δακτυλικό αποτύπωμα ούτε γενετικό υλικό του συγκεκριμένου Κροάτη έχει εντοπισθεί στο επίμαχο πειστήριο.

Στο ένα κατασχεθέν μαχαίρι ενός από τους Κροάτες χούλιγκαν, βρέθηκε σταγόνα με αίμα που ανήκει στον δολοφονηθέντα οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Υπάρχει, ωστόσο, και κάτι που δυσχεραίνει την έρευνα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Στο ίδιο μαχαίρι, έχουν βρεθεί δείγματα DNA και άλλου ανθρώπου, συνεπώς δεν μπορεί να διασταυρωθεί η αλληλουχία γεγονότων και να οδηγήσει στο πρόσωπο στο οποίο θα πρέπει να αποδοθούν κατηγορίες.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μαχαίρι, στο οποίο έχει επίσης ανιχνευθεί γενετικό υλικό του νεκρού, σημειώνεται πως φέρει ακόμα δύο διαφορετικά DNA, που για την ώρα παραμένουν «ορφανά».

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του MEGA σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από την εξέταση άλλου ανθρώπου που συνελήφθη αρχικά για την υπόθεση αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Φέρεται, συγκεκριμένα, να έχουν βρεθεί στο κινητό του τηλέφωνο μηνύματα τα οποία αναφέρονται σε τρία πρόσωπα, τα οποία όπως έγραφαν «γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Μιχάλη».

Αν η πληροφορία επαληθευτεί, τότε δεδομένα αυτά τα τρία πρόσωπα θα κληθούν από τις Αρχές για να δώσουν εξηγήσεις και πληροφορίες στην ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σχετικές ειδήσεις