ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Μου σκότωσαν το παιδί μου» - Συγκινεί η μητέρα της 40χρονης που παρέσυρε λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: «Μου σκότωσαν το παιδί μου» - Συγκινεί η μητέρα της 40χρονης που παρέσυρε λεωφορείο

«Πήγαινε σιγά και το σκότωσε», ξεσπά η μητέρα της 40χρονης για τον οδηγό του λεωφορείου

Μητέρα ενός παιδιού τριών ετών ήταν η 40χρονη που παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή της μετά την παράσυρση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη. «Το παιδί μου το κυνήγησε το λεωφορείο για να το σκοτώσει. Εγώ αυτό μόνο ξέρω. Τίποτα δεν μας είπαν, μόνο ότι μας το σκότωσαν», λέει η μητέρα της 40χρονης οδηγού μηχανής που παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορήσει κανείς τη μητέρα της ούτε και τον πατέρα του 43χρονου οδηγού λεωφορείου. «Τα συλληπητήριά μου μόνο», λέει ο πατέρας του 43χρονου οδηγού λεωφορείου και ξεσπά σε κλάματα.

«Πήγαινε σιγά και το σκότωσε», ξεσπά η μητέρα της 40χρονης μάνας που δεν μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της, μιλώντας στο MEGA. «Δεν ξέρω αν υπήρχε πιο προσεκτική οδηγός, την κυνηγούσε ο χάρος», συμπληρώνει.

Τα πρώτα λόγια του οδηγού λεωφορείου για το τροχαίο δυστύχημα

«Έκανα το δρομολόγιο και ξύπνησα στο νοσοκομείο. Χρόνια οδηγός του ΟΑΣΘ, πολύ προσεκτικός. Δεν ξέρω τι να πω, λυπάμαι πολύ», ανέφερε ο πατέρας του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη μιλώντας στο MEGA.

Το σοκαριστικό τροχαίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης (01/11) στην οδό Μοναστηρίου, με τραγικό απολογισμό μια γυναίκα νεκρή και τρεις τραυματίες.

Μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 ετών η 40χρονη που παρασύρθηκε από το αστικό λεωφορείο

Η άτυχη 40χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της χθες όταν παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στην οδό Μοναστηρίου μπροστά από τον ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη, ήταν μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 χρόνων.

«Η συνάδελφος μου η Ελευθερία, ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι, ήρθε σήμερα στη δουλειά, δούλεψε, μίλησε με βιντεοκλήση με το 3,5 ετών κοριτσάκι της, μας χαιρέτησε στις 3 και έφυγε να πάει σπίτι της και ένα λεωφορείο καρφώθηκε πάνω της, σκοτώνοντας την ακαριαία… Χαιρετηθήκαμε, είπαμε τα λέμε αύριο… και αύριο θα πάμε στην κηδεία της. Απίστευτο, απλά. Μόλις είχε φύγει από τη δουλειά. 20 δευτερόλεπτα να καθυστερούσε….» ανέφερε συντετριμμένος ο συνάδελφος της στο Twitter.

Ο οδηγός αστικού λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα παρασύροντας οχήματα. Το αστικό λεωφορείο ερχόταν από Βαρδάρη. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου. Παρέσυρε τουλάχιστον δυο οχήματα και την ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα, τραυματίζοντας θανάσιμα την γυναίκα που την οδηγούσε. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν ακαριαίος.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός του αστικού λεωφορείου και ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και ο δεύτερος στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Πήγε να πιάσει δουλειά και τώρα βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, περιγράφει στη Voria.gr τις σκέψεις για τον συνάδελφό του, οδηγό του μοιραίου λεωφορείου της γραμμής 23, που παρέσυρε το μεσημέρι οχήματα επί της Μοναστηρίου με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων.

Πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου εθεάθη γειρτός στο τιμόνι του λεωφορείου πριν συμβεί το δυστύχημα, συνέπεια του οποίου ήταν η απώλεια της ζωής της 40χρονης αναβάτριας μίας μηχανής.

«Μου ανέφεραν πως ο οδηγός είχε γείρει πάνω στο τιμόνι και, λογικά, είχε λιποθυμήσει», λέει συγκεκριμένα ο κ. Δήμκας, ο οποίος συμπληρώνει πως «μόνο έτσι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο δυστύχημα».

Παράλληλα, ο κ. Δήμκας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος του δυστυχήματος, ενώ ευχήθηκε κουράγιο σε εκείνη, τους τραυματίες αλλά και στον οδηγό του λεωφορείου του ΟΑΣΘ.

Ο ίδιος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τις αρμόδιες Αρχές να αναμένουν την κατάθεσή του ώστε να λύσουν το παζλ της μοιραίας διαδρομής.

Συνέπεια του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός ενός ακόμη ατόμου, οδηγού ταξί, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

Επιπλέον, από τύχη δεν θρηνήσαμε και αλλά θύματα, καθώς δύο αναβάτες ηλεκτρικής μηχανής, την οποία παρέσυρε στο διάβα του ο οδηγός του ΟΑΣΘ, πρόλαβαν και πήδηξαν από το δίκυκλό τους το οποίο στιγμές μετά παρασύρθηκε και έμεινε κατεστραμμένο στο οδόστρωμα.