ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σοκαριστικό συμβάν σε ΕΠΑΛ – Καθηγήτρια καταπλακώθηκε από σχολικό πίνακα

Χανιά: Σοκαριστικό συμβάν σε ΕΠΑΛ – Καθηγήτρια καταπλακώθηκε από σχολικό πίνακα
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Αδιανόητο περιστατικό στο ΕΠΑΛ Βρυσών, στα Χανιά. Πίνακας αποκολλήθηκε από τον τοίχο και τραυμάτισε την καθηγήτρια.

Αναστάτωση επικράτησε την περασμένη Δευτέρα (27/11) στα Χανιά, όταν κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ΕΠΑΛ Βρυσών, πίνακας σχολικής αίθουσας έπεσε και καταπλάκωσε καθηγήτρια!

Ύστερα από αυτό το περιστατικό, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλλει το περιστατικό, ενώ, παράλληλα, στέκεται την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Ειρήσθω εν παρόδω, η αναπληρώτρια και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Χανίων, Ευστρατία Βερυκάκη, είναι η γυναίκα που τραυματίσθηκε από την πτώση του σχολικού πίνακα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων:

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων, έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ, είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Η φράση “από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα” ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών, αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωσή τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτηρίων.

Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία, καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στη συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ, καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β’ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις δεκαπέντε μέρες αναρρωτική άδεια. Να μην “πάμε κι όπου βγει” και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα, για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα».

Ηράκλειο: Μαθητές πηγαίνουν με… σόμπες στο μουσικό σχολείο για να ζεσταθούν

Πρόσφατα, άλλη μία σοβαρή καταγγελία ήλθε στο «φως» από την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, η οποία αφορά το μουσικό σχολείο. Συγκεκριμένα, λειτουργεί χωρίς θέρμανση και όπως λένε οι μαθητές, πολλές φορές τόσο εκείνοι, όσο και οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι για να ζεσταθούν.

Σχετικές ειδήσεις