ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Ένταση στο δικαστήριο για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα

Λάρισα: Ένταση στο δικαστήριο για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα

Προκαλεί ο δράστης, λέγοντας ότι δεν θυμάται τίποτα από τη δολοφονία των δύο αδερφών το 2021 στη Λάρισα

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν η Κωνσταντίνα, αλλά και ο 30χρονος αδερφός της Γιώργος, έπεφταν νεκροί στο σπίτι των γονιών τους στη Μακρινίτσα από το μαχαίρι του εν διαστάσει συζύγου της. Μια διπλή δολοφονία που είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη Λάρισα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο δράστης, τον Ιούνιο του 2022, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Και σήμερα η υπόθεση βρέθηκε και πάλι στο δικαστήριο, μέσα σε κλίμα έντασης για τα δύο αδέρφια που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Μετά την ανάγνωση των περιστατικών από την εισαγγελέα της έδρας, ο δράστης ανέβηκε στο εδώλιο και κατέθεσε ότι δεν θυμάται τίποτα από εκείνη τη μέρα.

Μάλιστα η υπεράσπισή του υποστήριξε πως ο 35χρονος τη στιγμή της δολοφονίας είχε διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια και ζήτησε την εφαρμογή των άρθρων 34 και 36 του Ποινικού Κώδικα δηλαδή του μειωμένου καταλογισμού και της διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή της συνείδησης.

Κατάθεση έδωσε και ο πατέρας των δύο αδερφών, ο οποίος είπε πως ο δράστης δεν είχε γενικά προκαλέσει με τη συμπεριφορά του και κανείς δεν περίμενε να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Δεν μας έλεγε η κόρη μας για τα προβλήματα» κατέληξε ο πατέρας.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου του 2024 μετά από πρόταση της εισαγγελέως προκειμένου να παραστούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν οι δύο ψυχίατροι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τον 35χρονο.