ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Ποτά – «μπόμπες»: Ο νούμερο 1 κίνδυνος της νυχτερινής διασκέδασης – Πώς τα αποφεύγουμε

Ποτά – «μπόμπες»: Ο νούμερο 1 κίνδυνος της νυχτερινής διασκέδασης – Πώς τα αποφεύγουμε
UNSPLASH.

«Σαρώνουν» τα ποτά – «μπόμπες». Τι να προσέχουμε και πώς να τα αποφύγουμε.

Αναμφίβολα, τα Χριστούγεννα αποτελούν αφορμή για πάρτι και… ξενύχτι. Ωστόσο, αυτό ενέχει κινδύνους, αφού οι περιπτώσεις στις οποίες δίνονται από μπαρ και μαγαζιά ποτά – «μπόμπες» στους πελάτες βρίσκονται ξανά σε έξαρση.

Μάλιστα, οι αρχές «ξετρύπωσαν» ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που νόθευε ποτά στο Γκάζι, με τους ιθύνοντες του καταστήματος να σερβίρουν «σκληρά» και νοθευμένα ποτά σε μαθητές, πέντε εκ των οποίων, ηλικίας 15 ετών, κατέληξαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για πλύση στομάχου.

Τα παιδιά, στο χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε το σχολείο τους, κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ, το οποίο ήταν νοθευμένο, όπως κατήγγειλαν μέλη του Συλλόγου Γονέων.

Οι γονείς είχαν συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του μπαρ να δώσουν στους ανήλικους ποτά χωρίς αλκοόλ, όμως, εκείνα με δικά τους χρήματα παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα τοξικά φαινόμενα χρειάζονται ώρες για να αρχίσουν να εμφανίζονται και μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμη και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους, σύμφωνα με τους ιατρούς.

«Το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό», αναφέρει ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου

«Το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Το πρότζεκτ βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε με προμηθευτές», ανέφερε ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι περισσότεροι καταναλωτές, υπό τον φόβο να πέσουν θύματα νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, επιλέγουν καταστήματα τα οποία γνωρίζουν και εμπιστεύονται αρκετά χρόνια.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά. «Στα μπαρ, να ζητάμε να μας σερβίρουν από σφραγισμένο μπουκάλι και να μυρίζουμε το ποτό πριν το καταναλώσουμε. Αν έχει περίεργη μυρωδιά, να μην το πιούμε», επισημαίνουν.

Πώς οι αρχές «ξετρύπωσαν» το παράνομο παρασκευαστήριο στο Γκάζι

Σε έλεγχο που διενέργησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε παρακείμενους χώρους και αποθήκες, εντοπίσθηκε εξοπλισμός και υλικά για παραγωγή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Παράλληλα, σε ειδική κρύπτη, σε χώρο των γραφείων του καταστήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πλαστές σφραγίδες αστυνομικού τμήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονταν τρεις ακόμη εταιρείες με κοινή δραστηριότητα, ώστε μέσω της κατάρτισης πλαστών εγγράφων να προβαίνουν στην έκδοση νέας άδειας λειτουργίας σε περίπτωση αφαίρεσης της υπάρχουσας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

100 λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου διάφανου υγρού, χωρίς παραστατικά, πλήθος επώνυμων αλκοολούχων ποτών εμφανώς παραποιημένων – νοθευμένων, πλήθος άδειων φιαλών διαφόρων επωνύμων ποτών, πλήθος πλαστών ετικετών και πωμάτων, ξύστρα και ειδικό πιστολάκι για επανεμφιάλωση, πλαστή σφραγίδα αστυνομικού τμήματος και αστυνομικού υπαλλήλου.

Επιπλέον, βρέθηκαν 100 φυσίγγια και γεμιστήρας, κλεμμένο δίκυκλο πλήρως κατεστραμμένο και δίκυκλο χωρίς αριθμό πλαισίου, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και πλήθος POS τριών εταιρειών.

Σχετικές ειδήσεις