ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του

Νέα Σμύρνη: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του με ψαλίδι, μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Την προσεχή Παρασκευή (29 Δεκεμβρίου) στις 10:00 το πρωί θα οδηγηθεί στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι τότε, ο καθ' ομολογίαν δράστης θα κρατείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Το μεσημέρι, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα εις βάρος του 18χρονου, η οποία αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ήταν ατύχημα, το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας», λέει η μητέρα των δύο αδελφών

«Ο γιος μου δεν είχε εμπλακεί με σιδερογροθιές. Ήταν ατύχημα. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας», ανέφερε η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, μιλώντας στο MEGA.

«Όλα αυτά που άκουσα, είναι ψευδείς κατηγορίες. Ο γιος μου δεν είχε αναμιχθεί σε τίποτα από αυτά, ούτε είχε εμπλακεί ξανά σε επεισόδιο με σιδερογροθιές, όπως λέτε.

Αυτό που συνέβη, ήταν ένα ατύχημα πάνω στον τσακωμό. Ένα παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Ζητώ την επιείκεια της Δικαιοσύνης, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία. Πρέπει να βοηθήσετε τα παιδιά που έχουν ανάγκη και όχι να τα στοχοποιείτε», τόνισε η μητέρα των δύο αδελφών, «ξεσπώντας» σε λυγμούς.

Πώς ο 18χρονος δολοφόνησε τον μικρότερο αδερφό του - Ο καυγάς, το κυνηγητό και το ψαλίδι

Ο καυγάς για μια μπλούζα ανάμεσα σε δύο νεαρά αδέρφια μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, κατέληξε σε μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία το βράδυ της Τρίτης, 27 Δεκεμβρίου.

Αποκαλυπτικά είναι όσα περιέχονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για το αιματηρό συμβάν και τη δολοφονία του 16χρονου από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος ο οποίος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, βρισκόταν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην οδό Σταδίου όπου διέμενε η οικογένεια, μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους αλλά και την κοπέλα του.

Ήταν περίπου 7:30 το απόγευμα όταν οι δύο νεαροί άρχισαν να διαπληκτίζονται για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα σχετικά με τα ρούχα τους.

Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο καυγάς κλιμακώθηκε και ο 18χρονος εντόπισε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους και κυνήγησε τον 16χρονο ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα

Ο κατηγορούμενος, άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και «κάρφωσε» τον ανήλικο αδερφό του στο στήθος, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Έπειτα η σύντροφος του δράστη ήταν αυτή που κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Λαϊκό, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικόι της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης όπου εντόπισαν το μοιραίο ψαλίδι.

Ομολόγησε ο 18χρονος

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή όλων των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή του εγκλήματος. Κατά τη λήψη των καταθέσεων ο 18χρονος ομολόγησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη, την πράξη του και περιέγραψε τι συνέβη.

Ξεσπά γειτόνισσα των δύο αδερφών: «Δέκα φορές είχε έρθει η Αστυνομία!»

Οι εντάσεις στην οικογένεια των δύο αδερφών φαίνεται πως ήταν συχνές όπως προκύπτει από μαρτυρίες των γειτόνων.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ένοικος της πολυκατοικίας τα δύο αδέρφια είχαν προκαλέσει πολλά προβλήματα καθώς τσακώνονταν μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη γειτονιά. Είχε μάλιστα ειδοποιηθεί και η Αστυνομία.

«Λυπάμαι για το παιδάκι. Είχε έρθει 10 φορές η Αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν έρθει γιατί μάλωναν μεταξύ τους, με τη γειτονία με την πολυκατοικία. Είχαν προβληματική συμπεριφορά. Κάθε μήνα είχαμε δύο φορές της Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά η ένοικος.

Μάλιστα, οι ένοικοι της πολυκατοικίας έβγαλαν ανακοίνωση για παραβατική συμπεριφορά των νεαρών.

«Είχαν και παραβατική συμπεριφορά. Είχαν κλέψει ζευγάρια παπούτσια που άφηναν (σ.σ οι υπόλοιποι ένοικοι) έξω από την πόρτα. Η πολυκατοικία είχε αναφέρει τις συμπεριφορές των παιδιών στην Αστυνομία. Γνώριζαν ότι η συμπεριφορά των παιδιών ήταν προβληματική, ειδικά του μεγάλου. Κακώς τον αφήνανε. Γιατί δεν τον κρατάγανε; Έπρεπε να σκοτώσει των αδερφό του για να τον μαζέψουνε», προσθέτει η ένοικος.

Σχετικές ειδήσεις