ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Φύλλο και φτερό για να βρουν την καραμπίνα που πυροβολήθηκε ο Μπάμπης

Μεσολόγγι: Φύλλο και φτερό για να βρουν την καραμπίνα που πυροβολήθηκε ο Μπάμπης
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Μεσολόγγι: Πισώπλατα και πολλές φορές πυροβολήθηκε ο Μπάμπης – Στο Μεταγωγών ο κρεοπώλης

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μεσολόγγι για τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο που αγνοούνταν από τις 4 Ιανουαρίου και το πτώμα του βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 22/1 στον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι αστυνομικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» την περιοχή ώστε να εντοπίσουν το κυνηγετικό όπλο που τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό.

Το Newsbomb.gr με τον φωτορεπόρτερ Χάρη Γκίκα βρίσκεται στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου και μεταδίδει εικόνες από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο 50χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κρεοπώλης από τις 21:25 το βράδυ της δευτέρας βρίσκεται στο Μεταγωγών στην Αθήνα ενώ προφυλακίστηκε και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ιατροδικαστής από την πρώτη εξέταση έκρινε πως η αιτία θανάτου ήταν από πυροβολισμό. Επί 40 λεπτά τον είχε στη διάθεσή του ένας ειδικός εμπειρογνώμονας-αστυνομικός προκειμένου να του αποσπάσει την ομολογία. Ωστόσο ο κρεοπώλης συνέχισε να κρατάει την σκληρή στάση που κρατούσε όλες αυτές τις μέρες και για ακόμη μία φορά αρνήθηκε τα πάντα.

Στον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προχθές είχαν δώσει κάτι να μυρίσει κα έτσι μπόρεσε να εντοπίσει τη σορό του άτυχου Μπάμπη. Σε μία τριφυλλιά με ρύζια στον κάμπο Ευηνοχωρίου εντοπίστηκε τελικά η σορός του 31χρονου.

Όταν λοιπόν έδωσαν στον σκύλο να μυρίσει στοιχείο σχετιζόμενο με τον μέχρι χθες αγνοούμενο, ο σκύλος βρήκε κάτι ωστόσο ήταν δύσκολο να προσεγγιστεί το σημείο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Χθες πήγαν στο εν λόγω σημείο και εντοπίστηκε η σορός. Εν συνεχεία σηκώθηκε το drone, πήγαν ειδικοί της ΕΜΑΚ και ανέσυραν τη σορό. Ο άτυχος Μπάμπης είχε πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο και η ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή αναζητά την καραμπίνα του θύματος και το κινητό του τηλέφωνο.

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στο σημείο μία πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή στον Μπάμπη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και να «μιλήσουν» τα κινητά του Μπάμπη και του κρεοπώλη.

Αναμονή για το πόρισμα της ιατροδικαστικής

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί σήμερα θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Ειδικότερα ο ιατροδικαστής, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη βαλτώδη περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Σχετικά με την επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης είχε έρθει στην Ελλάδα από την Ιταλία όπου εργαζόταν για να περάσει οικογενειακά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το κινητό του έκλεισε και δεν έδωσε από τότε κανένα σημάδι ζωής με τους ανθρώπους του να πιστεύουν ότι κάτι κακό του έχει συμβεί. Η αδερφή του επέστρεψε άμεσα από τη Γερμανία για να βοηθήσει στις έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη, ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είχε δανειστεί χρηματικό ποσό από τον Μπάμπη. Από τότε ο κρεοπώλης αρνείται την εμπλοκή του και ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τον 31χρονο από τον οικισμό του Αγίου Θωμά και τον άφησε στην παλιά εθνική στη διασταύρωση των ΤΕΙ προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο του και να πάνε για κυνήγι.

Η σορός του Μπάμπη τελικά εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα από το σημείο που λέει ο κρεοπώλης ότι τον άφησε.

Σχετικές ειδήσεις