ΕΛΛΑΔΑ

Φαίη Μπακογιώργου: Οι αλλαγές στις καταθέσεις και οι αντιφάσεις - Το ξέσπασμα του πατέρα της

Φαίη Μπακογιώργου: Οι αλλαγές στις καταθέσεις και οι αντιφάσεις - Το ξέσπασμα του πατέρα της

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου 

Αν ζούσε σήμερα η Φαίη Μπακογιώργου θα έκλεινε τα 26 της χρόνια, η μοίρα όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη νεαρή μητέρα που βρέθηκε δολοφονημένη και τυλιγμένη μέσα σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη, πολύ κοντά στο σπίτι που διέμενε μαζί με την μητέρα, την αδελφή της και τη σπιτονοικοκυρά της καθώς και τα ανήλικα παιδιά της.

Οι τρεις γυναίκες βρίσκονται στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ η αδελφή της Φαίης ομολόγησε ότι εκείνη την σκότωσε. Νέες εξελίξεις όμως φέρνουν ξανά την υπόθεση στην επιφάνεια, καθώς τόσο η αδελφή όσο και η μητέρα της αδικοχαμένης νεαρής μητέρας ζήτησαν να δώσουν νέα κατάθεση.

Η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα έφερε στο φως τις νέες καταθέσεις, με τις οποίες και οι δύο γυναίκες «δείχνουν» την σπιτονοικοκυρά για τον φόνο της Φαίης.

Η μητέρα της Φαίης υποστηρίζει ότι η άλλη κόρη της φοβόταν την σπιτονοικοκυρά και γι'αυτό είπε ψέματα στην πρώτη κατάθεσή της. «Ζήτησε βοήθεια, γιατί φοβόταν τη σπιτονοικοκυρά. Όταν έφυγαν από την ανακρίτρια την προηγούμενη φορά την έπιασε η σπιτονοικοκυρά από τον λαιμό στη ΓΑΔΑ και τις χώρισαν οι αστυνομικοί. Τη Φαίη τη σκότωσε μάλλον η σπιτονοικοκυρά. Δεν μπορεί να ξέρει πως, δεν ήταν μπροστά. Την κακοποιούσε, την έστελνε για επαιτεία και το έβλεπε και εκείνη. Τα χρήματα τα δικά της και της άλλης κόρης της τα έπαιρνε η σπιτονοικοκυρά.

Από την άλλη η αδελφή της Φαίης υποστηρίζει ότι είπε ψέματα στην αρχική της απολογία επειδή φοβόταν, γιατί την είχε εκβιάσει η σπιτονοικοκυρά εκείνη και την μητέρα της, ότι αν δεν πει αυτά που ήθελε, θα την έκλεινε στο ψυχιατρείο. «Η αλήθεια είναι ότι τη Φαίη την σκότωσε η σπιτονοικοκυρά. Δεν γνωρίζει πώς την σκότωσε γιατί εκείνη ήταν με τον κύριο... που έχει πεθάνει τώρα, τον οποίο φρόντιζε».

Αντιφάσεις όμως παρουσιάζουν οι καταθέσεις των δύο γυναικών αναφορικά με τη στιγμή που βρήκαν τη Φαίη στο σπίτι, με την μητέρα να περιγράφει ότι η Φαίη φορούσε ροζ φόρμα, ενώ η αδελφή λέει ότι φορούσε μία μαύρη φόρμα και ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Για τον θάνατο της ηλικιωμένης: «Η ηλικιωμένη πέθανε κι αυτή από πολλά χτυπήματα. Για την Φαίη δεν έχει μίσος τόσο πολύ, αλλά έχει μίσος για την σπιτονοικοκυρά, γιατί έκανε κακό στην οικογένειά της. Τη μητέρα της τη χτυπούσε όπως και στη ΓΑΔΑ που την έπιασε από τον λαιμό. Η σπιτονοικοκυρά είναι ένα κτήνος, έπιανε το μωρό το μικρό από τον λαιμό για να σταματήσει να κλαίει».

«Δεν τολμούν να πουν μία συγγνώμη»

Ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου, Νίκος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δηλώνοντας: «Τα περίμενα όλα αυτά και η τέως και η αδελφή της Φαίης έτσι ήταν όλη τους τη ζωή μέσα στο ψέμα. Από την αρχή ο διοικητής της Ασφάλειας Κυψέλης μου είπε ότι μόνο από την δική μου κατάθεση κρατάνε την υπόθεση. Οι δικές τους καταθέσεις ήταν ψέματα, ασύνδετα πράγματα. Δεν είπαν ποτέ κάτι που να είναι μέσα στην υπόθεση. Δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω, τις λυπάμαι πολύ που ακόμα και τώρα δεν τολμούν να πουν μία συγγνώμη, όχι σε μένα, στο κοριτσάκι μου».

«Εγώ πιστεύω ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοιο σημείο, θα μπορούσε να της φερθεί άσχημα, αλλά όχι να τη σκοτώσει. Έδωσε την ομολογία και μετά άλλαξε την κατάθεση. Ζήτησε να φύγει από τη μάνα της και να αλλάξει κελί, αυτό δείχνει πολλά», λέει ο Νίκος Μπακογιώργος.