ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Βεροίας: «Δεν θεωρείται οικογέ­νεια η συνένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Δεν θεωρείται οικογέ­νεια η συνένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου»
Φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας

Καυστικό το σχόλιο του Μητροπολίτη Βεροίας μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου 

Νέα εκκλησιαστική παρέμβαση σημειώθηκε για το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια με τον Μητροπολίτη Βεροίας, Παντελεήμων, να αναφέρει πως «δεν μπορεί να υφίσταται οικογένεια, εφόσον δεν αποτελείται από πατέρα και μητέρα».

«Στις ημέρες μας η οικογένεια περνά μία μεγάλη κρίση. Τα προ­βλήματα που αντιμετωπίζει μπορεί να μην είναι καινούργια, μπορεί να υπήρχαν και σε άλλες εποχές, ίσως και πιο έντονα, ιδιαίτερα στην προχριστιανική και ειδωλολατρική εποχή, πριν ο Χριστός ευλογήσει τον γάμο και η Εκκλησία αναδείξει τη σημασία της οικογένειας, αναγνωρίζοντας την αξία και την ιερότητα των προσώπων που την συναπαρτίζουν», ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης Βεροίας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν όμως δύο σημαντικές διαφορές ανά­μεσα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν η οικογένεια και αυτά που αντιμετωπίζει στο παρόν. Οικογένεια βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το οποίο τελευ­ταία προβάλλεται ως εναλλακτικό μοντέλο της, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα την πραγματική οικογένεια, όπως υφίσταται αιώνες τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Παντελεήμονα «δεν μπορεί να υφί­σταται οικογένεια, εφόσον δεν αποτελείται από πατέρα και μητέρα. Δεν μπορεί να θεωρείται οικογέ­νεια η οποιαδήποτε συνένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου, όπως επιδιώκεται να θεσμοθετηθεί στις ημέρες μας και στην πατρίδα μας, αντίθετα στη λογική αλλά και την παράδοσή μας, αντίθετα με την ίδια τη φύση του ανθρώπου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση και τις ανατομικές, βιολογικές και λοιπές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, η ένωση των οποίων οδηγεί στη γέννηση παιδιών μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας».

Υπενθυμίζεται πως χθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μετά τη συζήτηση στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ψηφισθεί στις 15 Φεβρουαρίου.