ΕΛΛΑΔΑ

«Μουγκρίζουν» τα τρακτέρ, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων

«Μουγκρίζουν» τα τρακτέρ, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων 

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια με μεγάλη μερίδα των διαμαρτυρομένων να προσανατολίζεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου προχώρησαν οι αγρότες της Κρήτης.

Εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων της Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσουν το «παρών» στη σημερινή συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύουν τα μπλόκα που έχουν στήσει και δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επισημαίνεται ότι στην πανελλαδική σύσκεψη, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, θα συμμετάσχουν και αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είτε έχουν στήσει μπλόκα, είτε όχι. «Υπάρχουν και κάποιοι στον κλάδο που δεν μπορούν να αφήσουν τα χωράφια τους ή τις κτηνοτροφικές τους μονάδες κι αν και δεν έρχονται καθημερινά στα μπλόκα που έχουν στηθεί, ωστόσο μας έχουν δηλώσει ότι στέκονται στο πλευρό μας και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις μας με άλλο τρόπο» σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης Λαγκαδά Κώστας Χατζηπαραδείσης.

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και 13 ημέρες στον κόμβο του Νέων Μουδανιών, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, από τις 18.00, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

Χθες στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλία, Αίγιο και Μακεδονία οι αγρότες προανήγγειλαν σκληρή στάση και δήλωναν ανυποχώρητοι προτείνοντας την πολύωρη παραμονή τους στην Εθνική Οδό, την κάθοδό τους στην Αθήνα, αλλά και δράσεις μέσα στις πόλεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ