ΕΛΛΑΔΑ

Νέα φρίκη: Σύλληψη ακόμη δύο ατόμων για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων

Νέα φρίκη: Σύλληψη ακόμη δύο ατόμων για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων
Φωτ.: Unsplash

Δύο περιπτώσεις με αντίστοιχες συλλήψεις από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων 

Συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων δύο άνδρες για γενετήσια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων δύο άνδρες για γενετήσια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στο πλαίσιο ελέγχου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, το μεσημέρι της Κυριακής, ένας 54χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ένταλμα για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί το Νοέμβριο του 2023 αυτεπάγγελτη προανάκριση από την ανωτέρω υπηρεσία κατόπιν καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο 54χρονος κάποια χρονική στιγμή κατά το χρονικό διάστημα από το 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2022 προέβη στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος ανήλικης.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, 55χρονος που διώκονταν με σχετικό ένταλμα. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προέκυψε ότι ο 55χρονος διέπραξε τα αδικήματα σε βάρος δύο ανήλικων συγγενικών του προσώπων, το ένα κάτω των 14 ετών και το δεύτερο είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2014 έως το 2019.

Τα αδικήματα ήταν: απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη και μη συμπληρώσαντος, τελεσθείσα από οικείο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεων Αποφάσεων και Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.