ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή με την ημερομηνία εορτασμού – Γίνεται τετραήμερο

Πρωτομαγιά 2024: Ανατροπή με την ημερομηνία εορτασμού – Γίνεται τετραήμερο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τις αργίες του 2024. Εκτός από τα κλασσικά τριήμερα, η φετινή χρονιά περιλαμβάνει και ...τετραήμερο καθώς για την Τρίτη 7 Μαΐου μετατέθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς με απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αργά, προκαλείται «καραμπόλα» με την αργία της Πρωτομαγιάς, η οποία συμπίπτει με τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 Μαΐου. Κατά συνέπεια ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, η αργία μεταφέρεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 και κατά συνέπεια το τριήμερο γίνεται τετραήμερο.