ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι ήθελαν να τον βλάψουν» – Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση του ρεμπέτη

Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι ήθελαν να τον βλάψουν» – Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση του ρεμπέτη

Μάρτυρας ισχυρίζεται πως είδε ταραγμένο τον αγνοούμενο μουσικό από τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι ήθελαν να τον βλάψουν.

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 47χρονου ρεμπέτη της Αριστοτέλους, Περικλή Τσιάπανου.

«Είναι λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Είναι άδικο όλο αυτό που συνέβη και πολύ κρίμα και για τον Γκάρι. Ήταν ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι. Είχε βρει κάπου να τον δώσει αλλά δεν μπορούσε να τον αποχωριστεί. Δεν ξέρω αν είχε γίνει κάτι με κάποιους.

Το σίγουρο είναι ότι πετάχτηκε κάπου για λίγο και θα ξαναγυρνούσε γιατί δε θα άφηνε μόνο του τον Γκάρι. Από την στιγμή που βρέθηκαν τα μουσικά του όργανα και ο σκύλος του, ό,τι συνέβη έγινε είτε απόγευμα, είτε βράδυ», ανέφερε η αδελφή του Περικλή Τσιάπανου, μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

Όπως αναφέρει, περίμενε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και απλά την ενημέρωσαν πως έγιναν κάποιες κλήσεις στην Καβάλα.

«Εγώ τελευταία φορά μίλησα μαζί του τον Σεπτέμβριο. Τον Οκτώβρη, μου είπε η μητέρα μου ότι δε σήκωνε το τηλέφωνο και σκέφτηκα πως μπορεί να είναι στο Άγιον Όρος γιατί συνήθιζε να πηγαίνει σε διάφορες μονές.

Τον έπαιρνα και εγώ τηλέφωνο, γιατί είχε γενέθλια και δεν το σήκωνε και από το μεσημέρι και έπειτα ήταν κλειστό. Την Παρασκευή στις 13 του μήνα με κάλεσαν από το αστυνομικό τμήμα Συκεών και με ενημέρωσαν για το νεκρό σκυλί, ότι έχει βγει ένα πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ για εγκατάλειψη. Την προηγούμενη Δευτέρα είχαν ανοίξει το σπίτι χωρίς να μας ειδοποιήσει κάποιος. Αφού το μάθαμε, πήγαμε και δηλώσαμε την εξαφάνιση».

Στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι πρέπει να πάει στο σπίτι να ελέγξει αν υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα του αδελφού της.

«Τους είπα ότι θα πήγαινα συνοδεία αστυνομικού, γιατί μπορεί να είχε συμβεί κάτι. Έπειτα, μίλησα με τον μεσίτη για να μάθω τι είχε συμβεί. Με ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας λόγω της έντονης δυσοσμίας κάλεσαν το Ανθρωποκτονιών.

Εκείνοι δεν εντόπισαν πτώμα μέσα και έφυγαν. Οι ένοικοι τότε φώναξαν μια ιδιωτική εταιρεία να απολυμάνουν τον χώρο και πέταξαν όλα του τα πράγματα. Τα μόνα που έμειναν ήταν τα μουσικά του όργανα και κάποιες εικόνες τα οποία ήθελα να πάρω. Με κάλεσε η Αστυνομία να μου πει ότι μπορούσα να πάω με αστυνομικό στο σπίτι. Δεν γνώριζα καν ότι το είχαν αδειάσει».

«Ανταμώναμε και τραγουδούσαμε στον δρόμο»

Πολλές φορές ρεμπέτισσα Σωτηρία Τσιμπερά, φίλη του Περικλή Τσιάπανου τον συντρόφευσε με τη χαρακτηριστική φωνή της, στα τραγούδια του και τώρα τον αναζητά. Στέκι τους η Αριστοτέλους και η Βενιζέλου, όπου συναντιόντουσαν για να διασκεδάσουν τους περαστικούς.

«Είπαμε πάρα πολλά τραγούδια με τον Περικλή. Τον πρώτο καιρό δεν τα ηχογραφούσα, μετά κάπου είπα πως πρέπει να ξεκινήσω να το κάνω. Αυτός είχε μεγάλη αγάπη στον Βαμβακάρη.

Τον άκουσα μια μέρα τυχαία να παίζει. Πάνω στο τραγούδι και έτσι σιγά σιγά γνωριστήκαμε. Μου έλεγε ότι δύσκολα τα έβγαζε πέρα. Τον Μάιο του 2023 που κάναμε το τελευταίο βίντεο ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένος. Μου είπε ότι τον βγάζουν από το σπίτι και πως έπρεπε να ψάξει να βρει αλλού και ότι χρειαζόταν 1.000 ευρώ.

Είχα το τηλέφωνό του, στο Facebook ήμασταν φίλοι, δεν ξέρω γιατί δεν τον κάλεσα. Του έλεγα να φύγει από τον δρόμο, να βρει ένα μαγαζί και ότι θα πάω και εγώ να τραγουδάω, ούτως ή άλλως δεν είμαι τραγουδίστρια, δεν παίρνω λεφτά, εθελοντικά το κάνω και πάντα μου έλεγε ότι ψάχνει και δεν βρίσκει».

Όπως αναφέρει η Σωτηρία Τσιμπερά, ο Πέρης, όπως τον φώναζαν, δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε δεχτεί απειλές.

«Δε μου έδειξε ποτέ κάποια φοβία γι’ αυτό το πράγμα. Τον ευχαριστούσαν τα βίντεο που βγάζαμε. Του έλεγα ‘Περικλή, ξέρεις πόσες χιλιάδες είδαν αυτό το βίντεο;’ Στην ‘Άτακτη’ θυμάμαι είχε φτάσει 153.000 προβολές. Ήταν πάρα πολύ έξυπνος και πολύ καλός στη μουσική του. Το αυτί του ήταν πανέξυπνο».

Μάλιστα, τη μουσική τους την είχε αναφέρει και ο Σταμάτης Κραουνάκης. «Τον σέβομαι τον κύριο Κραουνάκη γι’ αυτό που έκανε, γιατί εγώ δεν είμαι μουσικός, δεν ξέρω ούτε νότες, τίποτα», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις