ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Προκαταρκτική για τους τρεις αστυνομικούς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Άγιοι Ανάργυροι: Προκαταρκτική για τους τρεις αστυνομικούς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
Φωτ.: Eurokinissi

Ενδελεχής έρευνα για τις ευθύνες των αστυνομικών που βρίσκονταν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων 

Σε συνέχεια της υπόθεσης με τη σοκαριστική δολοφονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχονται οι τρεις αστυνομικοί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πέραν της διοικητικής έρευνας, δηλαδή της ΕΔΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται και δικαστική έρευνα για τους τρεις αστυνομικούς. Όπως ανέφερε το STAR από την εισαγγελία πρωτοδικών σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα για τους τρεις αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο Α.Τ. την ώρα της δολοφονίας.

Αρχικά ελέγχονται για παράβαση καθήκοντος, αλλά πιθανόν, όπως αναφέρθηκε, να διευρυνθεί η έρευνα και για βαρύτερα αδικήματα.

Ολέθρια λάθη και παραλείψεις

Το ιστορικό της υπόθεσης δημιουργεί ερωτήματα.

Σε ένα κεντρικό αστυνομικό τμήμα μια 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας καλείται να διαχειριστεί ένα σοβαρό περιστατικό κι ένας σκοπός αντιλαμβάνεται το φονικό αφότου έχει πέσει νεκρή η νεαρή κοπέλα κι έχει ήδη αυτοτραυματιστεί ο δράστης.

Ένας σκοπός καλείται να έχει αντανακλαστικά, αντανακλαστικά τα οποία ενεργοποιήθηκαν κατόπιν εορτής και μια αξιωματικός υπηρεσίας αφήνει μια γυναίκα τρομαγμένη την οποία παρακολουθεί ο κακοποιητικός πρώην σύντροφός της, να φύγει από το τμήμα και να καλέσει μόνη της το 100.

Η δικαιοσύνη έρευνα την υπόθεση και η ΕΛ. ΑΣ αναζητά τυχόν ευθύνες.

Πριν όμως αναζητηθούν ευθύνες θα πρέπει να ερευνηθεί αν «όλα όσα πήγαν τόσο λάθος» και οδήγησαν στο να θρηνούμε μια ακόμη γυναίκα, μια νεαρή κοπέλα, έγιναν λόγω ελλείψεων ή λόγω παραλείψεων. Η Κυριακή πήγε στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια και έφυγε από εκεί χωρίς καμία βοήθεια όπως αποδείχθηκε από την κατάληξη.

Η κατάθεση του φίλου της Κυριακής δείχνει ότι η αξιωματικός επέμενε η 28χρονη να προχωρήσει σε μήνυση όπως και μια ακόμη αστυνομικός, ωστόσο η 28χρονη έφυγε από το τμήμα χωρίς να υποβάλει μήνυση και χωρίς να την συνοδεύσει περιπολικό όπως ζήτησε.

Η αξιωματικός υπηρεσίας που είχε ενημερωθεί από το θύμα ότι την παρακολουθεί ο σύντροφος της κάλεσε τον σκοπό να τον ενημερώσει ότι κατεβαίνει η νεαρή; Ή ενημέρωσε τον σκοπό να ερευνήσει έστω το σημείο μπροστά στο τμήμα για ύποπτο άνδρα; Είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που θέτουν έμπειροι αστυνομικοί.

Ο σκοπός έχει κάνει φυλακή και δηλώνει παρουσία σε Α.Τ.

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε νωρίτερα ο ΑΝΤ1 για τον φρουρό του αστυνομικού τμήματος της στυγερής δολοφονίας.

Όπως καταγγέλθηκε από την πρωινή εκπομπή, ο 48 ετών φρουρός δεν βγήκε καν από το κουβούκλιο. Ωστόσο το σοβαρότερο της υπόθεσης είναι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πως ο εν λόγω αστυνομικός είχε φυλακιστεί για ένα χρόνο για υπόθεση πλαστογραφίας. Σημειώθηκε ότι έχει εις βάρος του καταδίκη για 8 χρόνια φυλάκισης και πως έχει ξεκινήσει διαδικασία της απόταξης .

Επίσης αναφέρθηκε ότι είναι υπόχρεος παρουσίας σε Α.Τ. μια φορά το μήνα.

Η δικηγόρος του είπε πως ο φρουρός δεν είχε οπτική επαφή. «Δεν είχε οπτική επαφή. Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος πολύ έντιμος και θα είχε παρέμβει».

«Ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ την ενοχή για την ποινή που του έχει επιβληθεί. Είχε προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αλλά είχε απορριφθεί» , πρόσθεσε.

Συγκλονίζει πάλι ο πατέρας της κοπέλας

Συγκλονίζει με νέες δηλώσεις του ο πατέρας της 28χρονης που δολοφονήθηκε έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

«Τώρα μου λένε πως να την ντύσω; Με ρωτάνε να την ντύσουμε νυφούλα; Δεν τα ήξερα όλα αυτά. Ήξερα πως τσακωνόντουσαν, της έλεγα «”ο μπαμπας σε αγαπάει πάντα”»

Είπε πως μεγάλωσε την Κυριακή και την αδερφή της σημειώνοντας με τρεμάμενη φωνή στον ΑΝΤ1 «κι έρχεται αυτός ο κερατάς, το καθίκι, ο τεμπέλης».

«Μου λένε να κυνηγήσω την αστυνομία, τι να κυνηγήσω την αστυνομία;»

«Καλό είναι να βάλει μια θηλιά να κρεμαστεί να μην ξαναβγεί έξω», είπε για τον δράστη.

Σχετικές ειδήσεις