ΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιοι Ανάργυροι: Η ολέθρια σχέση που κατέληξε στην τραγωδία - «Υπήρχε περιπολικό, αλλά δεν κλήθηκε»

Άγιοι Ανάργυροι: Η ολέθρια σχέση που κατέληξε στην τραγωδία - «Υπήρχε περιπολικό, αλλά δεν κλήθηκε»

Άγιοι Ανάργυροι: Το «τις πταίει» για το εξωφρενικό έγκλημα έξω από αστυνομικό τμήμα, απασχολεί την κοινωνία και θα έπρεπε να απασχολεί έντονα τους αρμοδίους, καθώς πρόκειται για ένα σοκαριστικό περιστατικό που καταδεικνύει το πόσο το σύστημα ασφαλείας στη χώρα μας «χωλαίνει».

Αστυνομικά τμήματα μη επανδρωμένα, που άλλα κλείνουν εντελώς τη νύχτα κι άλλα λειτουργούν οριακά, υποστελεχωμένα και φυσικά αναποτελεσματικά. Αστυνομικοί όχι επαρκώς καταρτισμένοι ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους, που δεν είναι άλλο από την προστασία του πολίτη. Και τελικά, η ενδοοικογενειακή βία, που αποτελεί δυστυχώς καθεστώς, με τα πολυάριθμα περιστατικά, πολλά εκ των οποίων καταλήγουν σε φόνο, να αποτελούν τις συνιστώσες που δεν απέτρεψαν το εξωφρενικό έγκλημα έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Οι αρχές διέταξαν ΕΔΕ και θα αναζητηθούν, εφόσον υπάρχουν, πειθαρχικές ευθύνες στους... ελάχιστους παρόντες αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, όπου κατέφυγε η άτυχη Κυριακή, για να προστατέψει τη ζωή της από τον πρώην σύντροφό της.

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν επιτακτικά κι αναζητούν άμεσα λύσεις.

Ένα από αυτά, είναι και το γεγονός ότι στους Αγίους Αναργύρους υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό σε υπηρεσία, το οποίο όμως δεν κλήθηκε για να συνοδεύσει την άτυχη κοπέλα, παρά της συστάθηκε να πάρει το... 100. Αυτή η ολιγωρία, έδωσε την ευκαιρία στον δράστη να την αιφνιδιάσει, μπροστά στη σκοπιά του Α.Τ., και να τη μαχαιρώσει θανάσιμο.

«Δεν υπήρχε θέμα με περιπολικό στην περιοχή, υπήρχε κι ήταν σε υπηρεσία. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό αυτό να συνοδεύσει την κοπέλα», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σχετικά με το στυγερό έγκλημα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

«Γίνονται λάθη και πρέπει να το διορθώσουμε, αλλά είναι χιλιάδες οι κοπέλες και γενικά οι πολίτες που έχουν εξυπηρετηθεί σωστά στα αστυνομικά τμήματα», πρόσθεσε.

«Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα δοθούν απαντήσεις, αν κάποιος πρέπει να έχει πειθαρχικές κυρώσεις, θα τις έχει», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Η ίδια σημείωσε ότι διεξάγεται παράλληλα εισαγγελική και διοικητική έρευνα για το τραγικό συμβάν.

Από την πλευρά του ο Γ. Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής επισήμανε ότι η φρουρός, 22 ετών, ήταν άπειρη κι αυτό φάνηκε από τους χειρισμούς της. «Δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει», υπογράμμισε.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον δράστη να παρακολουθεί το θύμα:

Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

Η ολέθρια σχέση θύτη και θύματος

Η Κυριακή είχε χωρίσει τον φονιά της πριν δύο μήνες. Ήταν χειριστικός και κακοποιητικός όπως είχε πει σε φίλο της. Του είχε δώσει ευκαιρίες γιατί πίστευε ότι θα άλλαζε.

Η σχέση τους ξεκινά το 2019 με την κοπέλα να νιώθει ευτυχισμένη στο πλάι του. Όμως ένα χρόνο μετά υποβάλει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού την οποία παίρνει πίσω. Χωρίζουν και στη συνέχεια είναι και πάλι μαζί. Την πείθει... Ο δράστης την χειρίζεται απόλυτα.

Τα επόμενα χρόνια - φαινομενικά ζουν μια ήρεμη ζωή με το κορίτσι να ανεβάζει φωτογραφίες μαζί του και να προχωρά σε αναρτήσεις που δείχνουν την αγάπη της προς το πρόσωπό του. Εκείνος το εκμεταλλεύεται. Τη θεωρεί κτήμα του. Η Κυριακή δεν αντέχει άλλο και τον χωρίζει δύο μήνες πριν το φονικό. Ο 39χρονος θέλει εκδίκηση, ή μαζί του ή με κανέναν.

Δύο μέρες πριν το φονικό την παρακολουθεί. Τριγυρνά γύρω από το σπίτι της με το μηχανάκι του. Η Κυριακή τον αντιλαμβάνεται και ζητά από φίλο της να την πάει στο τμήμα. Φοβάται ότι θα συμβεί κάτι κακό.

Ο 39χρονος όχι μόνο δεν πτοείται αλλά τους ακολουθεί και στήνει καρτέρι έξω από το τμήμα περιμένοντας να κατέβει. Μόλις την αντικρίζει παίρνει το μαχαίρι που είχε μαζί του και της καταφέρνει πέντε μαχαιριές. Προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν αρχικά στο «Γεννηματάς» και στη συνέχεια στο «Δαφνί». Όπως από καλύπτεται εκτός από κακοποιητικός και εμμονικός έχει και ψυχιατρικό ιστορικό.

Σχετικές ειδήσεις