ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία - Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε άνδρα που επιτέθηκε στην σύντροφό του

Ενδοοικογενειακή βία - Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση σε άνδρα που επιτέθηκε στην σύντροφό του

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία - Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε μία γυναίκα γιατρός στην Θεσσαλονίκη από τον σύντροφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ξυλοφόρτωσε την σύντροφό του, την χτύπησε με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι που διέμεναν για να κοιμηθεί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος ρου δράστη το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Επιπλέον, επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης επικοινωνίας και προσέγγισης της παθούσας.

Η γυναίκα τόνισε ότι απευθύνθηκε στην Αστυνομία και πως της εγκατέστησαν το «panic button» σε περίπτωση που χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η σύντροφός του κατέβηκε από το διαμέρισμα και τον ακολούθησε έως το αυτοκίνητο για να μην φύγει.