«Περιμένω να δικαιωθεί η Κυριακή μου» - Στο εδώλιο σήμερα ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία

Η Δέσποινα Καλλέα, μητέρα της Κυριακής Γρίβα, ξεσπά: «Το δικό μου το παιδί γιατί θυσιάστηκε;»

«Περιμένω να δικαιωθεί η Κυριακή μου» - Στο εδώλιο σήμερα ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία

Μετά από μήνες αγωνίας, συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε με πέντε μαχαιριές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ενώ συνομιλούσε με την Άμεση Δράση και ζητούσε βοήθεια.

Στο εδώλιο θα καθίσει ξανά ο πρώην σύντροφός της, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο 39χρονος αρνείται την πρόθεση ανθρωποκτονίας, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο η μητέρα της Κυριακής δεν δέχεται καμία δικαιολογία.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA, η Δέσποινα Καλλέα, μητέρα του θύματος, ξεσπά: «Το δικό μου το παιδί γιατί θυσιάστηκε; Έχει αλλάξει κάτι μετά τη γυναικοκτονία του παιδιού μου; Μετά τη γυναικοκτονία του παιδιού πόσες γυναικοκτονίες έχουν γίνει; Μία το μήνα. Όλοι αυτοί οι γυναικοκτόνοι, ισχυρίζονται το ίδιο πράγμα: δεν θυμάμαι, έχω ψυχολογικά, ζητάω συγνώμη κτλ».

Αναφερόμενη στον δράστη, τόνισε χαρακτηριστικά: «οι νοσηλείες του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι προσχηματικές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια», εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή της για το πώς, κατά την άποψή της, εργαλειοποιούνται ψυχιατρικά επιχειρήματα για να μειωθούν οι ποινές. «Περιμένω να δικαιωθεί η Κυριακή μου, όχι μόνο εγώ κι άλλες γυναίκες», δήλωσε με συγκίνηση, τονίζοντας ότι η μάχη της δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά και κοινωνική.

«Αν αναγνωριστεί η ψυχική του πάθηση, πιθανόν να παραιτηθούμε από την έφεση»

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο συνήγορος του 39χρονου κατηγορουμένου, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στις «Εξελίξεις Τώρα» υπογράμμισε πως ο εντολέας του έχει ιστορικό ψυχιατρικών παθήσεων, δηλώνοντας συγκεκριμένα:

«Αν το δικαστήριο αναγνωρίσει την ψυχική του πάθηση, ότι εφορμόμενος από κίνητρα ψυχοπαθολογίας προέβη στην πράξη, το πιο πιθανό θα παραιτηθούμε κι από την έφεση και η ποινή που θα εκτίσει έγκλειστος πλέον σε φυλακή σε ειδικό κατάστημα ψυχιατρικό είναι σχεδόν η ίδια που θα εξέτιε αν του επιβληθούν ισόβια».

Το χρονικό της φρίκης

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024. Η Κυριακή, προσπαθώντας να σωθεί από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, πήγε συνοδευόμενη από έναν φίλο της στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και ζήτησε προστασία. Εκεί, δεν έλαβε την υποστήριξη που προσδοκούσε, αφού οι αστυνομικοί της βάρδιας δεν φάνηκαν να ανταποκρίνονται, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ακούσει στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης να της απαντούν, όταν ζήτησε περιπολικό να την επιστρέψει στο σπίτι της, πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί».

Αφού βγήκε από το τμήμα, η Κυριακή προσπάθησε να συνεχίσει τον δρόμο της, αλλά τότε την πλησίασε ο κατηγορούμενος, ο οποίος της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε πέντε φορές, σκοτώνοντάς την κυριολεκτικά μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα. Η δίκη συνεχίζεται με ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την απονομή δικαιοσύνης όσο και για τη συλλογική απαίτηση να μην χαθούν άλλες «Κυριακές» στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή