ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Πειραιά

Δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Πειραιά

Μια σημαντική πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου και του Δήμου Πειραιά θα βοηθήσει πολλούς πολίτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πρόνοιας) και τον Δήμο Πειραιά υλοποιούν πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε κατοίκους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι).

Σύμφωνα με το Βήμα το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου 2012, στον Τινάνειο Κήπο και περιλαμβάνει υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παιδιατρική και γυναικολογική. Επιπλέον Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης των ανασφάλιστων παιδιών της πόλης.

«Το πλεονέκτημα αυτής της μονάδας σε σύγκριση με τις σταθερές μονάδες μας είναι ότι κινείται και έτσι εντοπίζουμε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να προσφέρουμε μια πολύ σημαντική βοήθεια στις γειτονιές» αναφέρει ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας των Γιατρών του Κόσμου.

Από την αρχή της λειτουργίας έχουν μάλιστα εξυπηρετηθεί 60 πολίτες.

Η κινητή Ιατρική Μονάδα θκάθε με΄ρα θα βρίσκεται σε διαφορετική γωνιά του μεριά του Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γειτονιές που θα επισκέπτεται η μονάδα, τις ειδικότητες των ιατρών που θα υπάρχουν και τις ώρες εξετάσεις μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν στο 210-3213150.