ΕΛΛΑΔΑ

Στους 38 ο υδράργυρος, εξασθενούν οι άνεμοι

Στους 38 ο υδράργυρος, εξασθενούν οι άνεμοι

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και άνοδος της θερμοκρασίας, με τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου και σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, αναμένονται για σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες το πρωί σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.