ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε το ορφανό αρκουδάκι του Αρκτούρου

Πέθανε το ορφανό αρκουδάκι του Αρκτούρου

Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας για την αποκατάσταση της υγείας του και την ανατροφή του, το ορφανό αρκουδάκι το οποίο είχε βρεθεί στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, απεβίωσε διότι δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα διατροφικά υποκατάστατα.

Το τριών μηνών αρσενικό αρκουδάκι ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά. Οταν εντοπίστηκε ήταν φοβισμένο και εμφανώς καταπονημένο, αδύνατο και αδύναμο. Εφερε επίσης τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.

Η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου αναζήτησε τη μητέρα για περίπου 36 ώρες στον δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο όπου βρέθηκε, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολούθησε το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του το οποίο δεν είχε αίσια κατάληξη παρότι στηρίχθηκε σε διεθνή πρωτόκολλα. Το επιστημονικό προσωπικό της οργάνωσης είχε ήδη την εμπειρία από το επιτυχημένο παράδειγμα ανατροφής του μικρού Τζον και του Νικήτα οι οποίοι σήμερα ζουν ελεύθεροι στο φυσικό τους βιότοπο.

Οι πιθανότητες επιβίωσης για ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών. Οι μικρές αρκούδες μένουν με τη μητέρα τους για δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνες τους στη φύση.

Διαβάστε επίσης:

Ορφανό αρκουδάκι υιοθετήθηκε από τον Αρκτούρο