ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη συναυλία για τον εθελοντισμό στα Καμίνια

Μεγάλη συναυλία για τον εθελοντισμό στα Καμίνια

Μεγάλη συναυλία νησιώτικης μουσικής, αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Το κοινό αντί εισιτηρίου προσέφερε ρούχα και τρόφιμα, τα οποία θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας γίνονταν και εγγραφές στο νεοσύστατο Γραφείο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι Αγγελική Κονιτοπούλου, Αντώνης Γαμπιεράκης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιώργης Καραγιώργης, Γιάννης Κονιτόπουλος, Ελένη Λεγάκη, Λέτα Κορρέ, Μαρία Σκουλά, Μιχάλης Κονιτόπουλος, Πολυχρόνης Κορρές και ο μικρός Στέλιος Λεγάκης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου, κ. Μιχαλολιάκου. Μίλησαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού κ. Νίκος Αμοργιανός και ο τραγουδιστής κ. Βαγγέλης Κονιτόπουλος.

Ακολουθεί αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Μιχαλολιάκου:

«Είναι μια στιγμή ξεχωριστής χαράς και ικανοποίησης. Σήμερα από την ομορφότερη, την αυθεντικότερη γειτονιά - τα όμορφα Καμίνια -σηκώνουμε τη σημαία της αγάπης και της αισιοδοξίας. Όχι δεν θα αφήσουμε κανένα συνάνθρωπο μας χωρίς ένα πιάτο φαϊ, χωρίς κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η αγάπη θα δώσει από το φτωχό στο φτωχότερο για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς και τραγουδώντας για να πάμε πιο μπροστά, ακόμα πιο καλά, ακόμη πιο καθαρά.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους καλλιτέχνες, που εντελώς δωρεάν προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν, τα όμορφα νησιώτικα για τους συνανθρώπους μας και να δώσουν το μήνυμα ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, αυτές τις δύσκολες ώρες ενώνουμε τα χέρια μας , αγαπάμε την Ελλάδα θα την υπηρετήσουμε και θα υπερασπισθούμε και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό μου συνεργάτη, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Νίκο Αμοργιανό, που δούλεψε μέρα και νύχτα και να προαναγγείλω εδώ στη γειτονιά του ότι επίκειται αναβάθμιση του, γιατί το αξίζει. Γιατί και τα Καμίνια θέλουν τον Αντιδήμαρχο τους.

Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ένα Καμινιώτη επιχειρηματία που ήρθε και συμμετείχε σε ένα καθαρό διαγωνισμό και ανέδειξε αυτή την πανέμορφη πλατεία, το πάρκο Γεννηματά, σε ένα τόσο καθαρό και λειτουργικό χώρο για τα παιδιά και όχι μόνο. Να τον ευχαριστήσω γιατί θα προσφέρει το 50% των εισπράξεων του σήμερα, υπέρ των σκοπών της αγάπης, που γίνεται η συναυλία και 2000 ευρώ ακόμη. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ίδιοι.

Σε λίγες μέρες αποδίδουμε απολύτως καθαρές και με απολύτως ελεύθερη την είσοδο για όλους τους πολίτες τις δύο παραλίες του Πειραιά - τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα - κόντρα στις αντιδράσεις. Εμείς στον Πειραιά δουλεύουμε και δεν τους επιτρέπουμε να μας δουλεύουν.

Στην είσοδο του Δημαρχείου λειτουργεί το Γραφείο Αγάπης και Εθελοντισμού. Ξέρω ότι μέσα μας έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε στο διπλανό μας. Να περάσετε όλοι να εγγραφείτε εθελόντριες και εθελοντές να συνεισφέρουμε στο συνάνθρωπο μας και στην πόλη μας.

Ανάμεσα στους πολύ αξιόλογους συνεργάτες μου είναι η Πασχαλίνα η Καλαγιά, η οποία είναι Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ και Πρόεδρος του Γραφείου Εθελοντισμού. Την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είναι συνεργάτης μου, που της εμπιστεύθηκα τον πιο ευαίσθητο τομέα και που ανταποκρίνεται με τόση αποτελεσματικότητα. Πέρσι στην κρίση του Χειμώνα δεν είχαμε ούτε ένα άστεγο στον Πειραιά. Δεν είχαμε ούτε ένα πεινασμένο. Ευχαριστώ λοιπόν την κα Καλαγιά και την ΚΟΔΕΠ και βέβαια τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Ευχαριστώ τα νησιά μας που βγάζουν αυτό τον Αιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό, αυτή την αύρα του Ελληνισμού, που την αναμεταδίδουν σε ολόκληρη την Ελλάδα».