ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και Αρκαδία

Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Αρκαδία, με τις πρώτες να έχουν και την μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Στην Κεφαλονιά η πυρκαγιά εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση στην περιοχή Κατελειό, αρκετά κοντά στους οικισμούς του Κατελειού και του Ρατζακλίου, δίχως όμως να κινδυνεύουν άμεσα σπίτια. Μάλιστα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φοβούνται πως έχουν να κάνουν με εμπρησμό, δίχως να υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδέιξεις και αυτό κυρίως, λόγω των συχνών πυρκαγιών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα Canadair και δύο Petzetel που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος, ενώ στην Ζάκυνθο έχει αναζωπυρωθεί η πυρκαγιά στο πυκνό δάσος στην περιοχή Καλλιθέα, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σταλεί και επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επί τόπου βρίσκονται 40 άντρες με 16 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Αρκαδία σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγαδάκια, όπου ξέσπασε από κεραυνό. Η φωτιά εντοπίζεται μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.