ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Κλαδί έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο

Πρέβεζα: Κλαδί έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10:00, όταν ένα μεγάλο κλαδί από δέντρο ευκαλύπτου έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο στην Πρέβεζα ενώ αυτό κινούνταν σε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην περιοχή της Κυανής Ακτής στο ύψος του Αγ. Γεωργίου.

Το κλαδί έσπασε και έπεσε ευτυχώς στην οροφή του λεωφορείου προξενώντας ζημιά στο σύστημα κλιματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr λίγο πίσω από το λεωφορείο έρχονταν μοτοποδήλατο, και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα συνέβαινε εάν το κλαδί έσπαγε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε σπάσει επίσης ένα μεγάλο κλαδί από δέντρο κοντά στο σημερινό σημείο και έπεσε στον δρόμο κλείνοντας για αρκετή ώρα την κυκλοφορία, ενώ είχε προξενήσει ζημιά σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ το ίδιο διάστημα ένα άλλο είχε πέσει στο γήπεδο του τένις την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονταν αγώνας.

Ευτυχώς και στις δύο αυτές περιπτώσεις όπως και στην σημερινή δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Σε όλη την περιοχή της Κυανής Ακτής - Αγ. Γεωργίου, όπου υπάρχουν πολλά δέντρα ευκάλυπτου, αρκετά κλαδιά από αυτά έχουν ξεραθεί με αποτέλεσμα κάθε στιγμή να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν και να πέσουν πάνω σε διερχόμενους οδηγούς ή ακόμα και πεζούς που περνούν συχνά μέσα από το δάσος και έξω από αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κινηθούν γρήγορα προκειμένου να προβούν στο κλάδεμα των δένδρων, πριν τραυματιστεί κάποιος πολίτης.