ΕΛΛΑΔΑ

Μπέλα: Η προβατίνα που κάνει μπάνιο σε παραλία της Ηλείας (vid)

Μπέλα: Η προβατίνα που κάνει μπάνιο σε παραλία της Ηλείας (vid)

Άλλοι για κατοικίδιο έχουν σκύλο, άλλοι γάτα, άλλοι πάλι κουνέλι, παπί ή γουρούνι.

Ο κ. Σωκράτης, συνταξιούχος από στη Ζαχάρω, επέλεξε μια ... προβατίνα.

Η Μπέλα, όπως την έχει ονομάσει, διεκδικεί μάλλον την παγκόσμια μοναδικότητα ως κατοικίδιο προβατίνα, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και στη συνέχεια να ξεπλένεται στις ντουζιέρες...

Τις τελευταίες ημέρες ένα πρόβατο κάνει τα μπάνια του στην παραλία της Ζαχάρως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ilialive.gr. Δεν μας έφτανε μόνο να το ακούμε θέλαμε και να το δούμε... Πιστέψαμε για μια στιγμή πως κάποιος είχε όρεξη για αστεία... Όμως η υπόθεση με την Μπέλα την προβατίνα, μόνο αστεία δεν είναι. Κατ' αρχήν στηρίζεται στα φιλοζωικά αισθήματα του κ. Σωκράτη, που έσωσαν την Μπέλα από τη σούβλα...

«Είχα πάει πριν μερικούς μήνες στο Νιοχώρι, σε κάποιους φίλους και είχα δει την προβατίνα, πως την πρόσεχαν τα παιδιά τους. Ρώτησα τι θα την έκαναν και μου απάντησαν πως το Πάσχα θα πήγαινε για σφάξιμο. Ζήτησα να πάρω το ζώο και να τους πληρώσω να πάρουν κάτι άλλο...» μας είπε ο κ. Σωκράτης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την Μπέλα, ως έξυπνη και κοινωνική, φιλική με τα παιδιά, πραγματική συντροφιά. Στο κτήμα του έχει ακόμα και μια στρουθοκάμηλο την οποία έχει μεγαλώσει και αποτελεί μέλος της οικογένειας του μαζί με την προβατίνα.

Με τα μάτια μας είδαμε και καταγράψαμε με την κάμερα, την Μπέλα, να κατεβαίνει στην παραλία ακολουθώντας τον ιδιοκτήτη της, να δέχεται τα χάδια των λουομένων, να πίνει νερό από ποτήρι... να τρώει μπισκότα και τελικά να μπαίνει στη θάλασσα για μπάνιο. Αν και τα κύματα τη δυσκολεύουν η Μπέλα δείχνει να απολαμβάνει τη θάλασσα. Και μόλις βγει παίρνει το δρόμο για τις ντουζιέρες όπου βγάζει από πάνω της την αλμύρα.

Τέλος τσιμπολογάει από τα ξερόχορτα στην άκρη της παραλίας και παίρνει το δρόμο για το σπίτι στο πλευρό του ιδιοκτήτη της.

Όπως μας είπε ο κ. Σωκράτης, εκείνοι που αντιδρούν με την παρουσία της Μπέλα στην παραλία είναι λιγοστοί, οι περισσότεροι και κυρίως τα παιδιά θέλουν να παίξουν μαζί της. Είναι αλήθεια όμως πως πρώτη φορά είδαμε τόσο καθαρό και λευκό πρόβατο και φυσικά ένα τέτοιο ζώο ως κατοικίδιο να απολαμβάνει τη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο.