ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας στην Κρήτη

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας στην Κρήτη

Επί ποδός βρίσκονται από σήμερα οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Κρήτη, έχοντας ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσης και λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων.

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον βόρειο οδικό άξονα του νησιού, αλλά και στην ενδοχώρα όπου διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου και τα λιμάνια Σούδας, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των μέτρων θα γίνεται και ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της τροχαίας και της ειδικής υπηρεσίας του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, θα πραγματοποιούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.