ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε  σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χρήση χερσαίων, πλωτών και εναέριων μέσων.

Συνελήφθησαν δύο 26χρονοι Ιρακινοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, προέκυψε, ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούν ηγετικά στελέχη (αρχηγός και υπαρχηγός) πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ιεραρχική οργάνωση, δομή και μέθοδο δράσης, η οποία διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς από την Ελλάδα σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και σε συνεργασία με άλλα μέλη του παράνομου δικτύου και με αντίτιμο 3.000 - 5.000 ευρώ, τους προωθούσαν με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα πολυμορφικό Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε μέλος της οργάνωσης για μεταφορά αλλοδαπών και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών , ενώ συνολικά έχει σχηματισθεί δικογραφία για 15 άτομα.

Ρoή Ειδήσεων