ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικά μισθολόγια: Προς εξαίρεση 6 κατηγορίες ενστόλων

Ειδικά μισθολόγια: Προς εξαίρεση 6 κατηγορίες ενστόλων

Πρόταση να εξαιρεθούν έξι κατηγορίες μάχιμων ενστόλων από τις μισθολογικές περικοπές θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όσον αφορά στο θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Πρόκειται για ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας. Ειδικότερα, από το ψαλίδι προτείνεται να διασωθούν όσοι υπηρετούν σε Υποβρύχια Πολεμικού Ναυτικού, Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), ΜΑΤ-ΕΚΑΜ, Ομάδες ΔΙΑΣ-Δέλτα-«Ζ» της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πιλότοι σε πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο κ. Σαμαράς ανέφερε σε συνομιλητές του «εγώ δεν δέχομαι νέες μειώσεις γι' αυτές τις κατηγορίες», για τις οποίες προβλέπεται αναπροσαρμογή του επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν σήμερα, ώστε να αναπληρωθούν οι απώλειες από την κατάργηση του ειδικού μισθολογίου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες ενστόλων θα επιβληθούν κλιμακωτές μειώσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους άλλους δημοσίους λειτουργούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, διπλωμάτες, αρχιερείς, γιατρούς του ΕΣΥ.