ΕΛΛΑΔΑ

Ογδόντα πέντε παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Ογδόντα πέντε παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 85 παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε σχολικά λεωφορεία, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία.

Το πρώτο τετραήμερο της σχολικής περιόδου (11/9-14/9) που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα από τις υπηρεσίες της Τροχαίας με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, έγιναν 2.761 έλεγχοι.

Στο πλαίσιο αυτό βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία που αφορούν κυρίως στην έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών. Σε έξι περιπτώσεις τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, εξαιτίας βασικών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν.

Το πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:

- Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.

-Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.

- Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους.

- Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Διαβάστε επίσης: Σάμος: «Χειρόφρενο» από τους οδηγούς του ΚΤΕΛ στη μεταφορά μαθητών