ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Δύο συλλήψεις για «ελέγχους» σε αλλοδαπούς

Λάρισα: Δύο συλλήψεις για «ελέγχους» σε αλλοδαπούς

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες 24 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής, απρόκλητες σωματικές βλάβες και ληστεία σε βάρος δύο Πακιστανών στη Λάρισα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία των δυο αλλοδαπών, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, οι συλληφθέντες μαζί με αλλά δυο άγνωστα άτομα, τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στη συνέχεια και ενώ οι αλλοδαποί τους απάντησαν προφορικά ότι είναι νόμιμα στη χώρα, οι τέσσερις ημεδαποί τους επιτέθηκαν απρόκλητα, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες και τους αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία των πακιστανών, οι άνθρωποι που τους πλησίασαν φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι 2 Έλληνες, όταν συνελήφθησαν φορούσαν τις ίδιες μπλούζες με το λογότυπο του κόμματος.

Ωστόσο, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ισχυρίζονται ότι φορούσαν τις μπλούζες... για επίδειξη.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμπονται αύριο στον Ανακριτή Λάρισας.

Επίσης, οι συλληφθέντες υπέβαλλαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος των δυο αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και αφέθησαν ελεύθεροι, προκειμένου αύριο να παρουσιαστούν στον Ανακριτή Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

«Χαζοχαρούμενη παράταξη» χαρακτήρισε τη ΝΔ ο Χρ.Παππάς

Ξάνθη: Καταγγέλλουν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη Βουλή – Οι Χρυσαυγίτες χτυπούσαν τα έδρανα