ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Καταγγέλλουν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής

Ξάνθη: Καταγγέλλουν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής

Μέλη της «Κίνησης ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό» ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της Τρίτης από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός φερόμενου μέλους της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο οι Αρχές να έχουν κάνει σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Thrakitoday.com, ο συλληφθείς επιτέθηκε σε έναν εκπαιδευτικό και άλλα τρία μέλη της Κίνησης, τα οποία κολλούσαν αφίσες κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας κοντά στην περιοχή του ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται από τον εκπαιδευτικό, ο οποίος και δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα, ομάδα της Χρυσής Αυγής τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος και ελαφρώς τα άλλα τρία μέλη της Κίνησης. Ο συλληφθείς αρνείται ότι αποτελεί μέλος της ΧΑ, ενώ από τη μεριά τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη διαψεύδουν το γεγονός αναφέροντας πως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

Με σχετικές τους ανακοινώσεις τόσο ο Σύριζα Ξάνθης όσο και το ΚΚΕ-μλ καταδικάζουν την επίθεση απευθυνόμενοι με σκληρή γλώσσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης: «Συλλάβετε βουλευτές που διαπράττουν αυτόφωρα αδικήματα»

Χρυσή Αυγή: Αντιρατσιστικός ο νόμος για τα εγκλήματα μεταναστών