ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ: Επικοινωνούν...με εξώδικα

ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ: Επικοινωνούν...με εξώδικα

Στο κόκκινο παραμένουν οι σχέσεις της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με την ΕΣΗΕΑ. Η ένωση συντακτών που δεν συζήτησε ακόμη σε συνεδρίαση του ΔΣ τον έλεγχο στις κινήσεις για τα αποθεματικά, απέστειλε εξώδικο με το οποίο “διαμαρτύρεται” γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ δεν απέστειλε τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί με τρεις επιστολές της τον περασμένο Ιούλιο.

Οπως διαβάζουμε στις "τυπολογίες", με το εξώδικο ζητείται εγγράφως στοιχεία για όλες τις ενέργειες που έγιναν που έγιναν για την προστασία των αποθεματικών, να χορηγηθεί κάθε αντίγραφου των εγγράφων της αλληλογραφίας με την τράπεζα της Ελλάδας, αντίγραφο του ένδικου μέσου- αγωγής, αίτησης ακύρωσης ή άλλου που έχει ασκηθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί το ταμείο από το “κούρεμα”. Στο εξώδικο ζητούνταν ακόμη η ηχογράφηση των πρακτικών από τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στις 23 Ιουνίου καθώς και τα πρακτικά των αποφάσεων του ΔΣ για την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων από 3% σε 6%.

Τέσσερις μέρες μετά το εξώδικο, την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της edoeap.gr τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης και τις απαντήσεις της διοίκησης στα ερωτήματα που ακούστηκαν σε αυτήν για όλες τις ενέργειες της στο μείζον θέμα των αποθεματικών του ταμείου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις συμβαίνουν στη σκιά που ρίχνει η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την τραπεζική κίνηση των κεφαλαίων του ΕΔΟΕΑΠ πριν και μετά το PSI.

Το «Π» έχει στη διάθεση του την επίμαχη επιστολή της Τράπεζας η οποία φυσικά οχυρώνεται για τις δικές της ενέργειες πίσω από τον μνημονιακό νόμο για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Κοινωνικού Κεφαλαίου