ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Έθαβαν παράνομα σκουπίδια στο δάσος

Τρίπολη: Έθαβαν παράνομα σκουπίδια στο δάσος

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του τμήματος Μεγαλόπολης, τρεις ιδιώτες, 32, 40 και 48 ετών, γιατί εναπόθεταν στερεά απόβλητα στην περιοχή Περιβόλια Μεγαλόπολης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι, τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν από την αστυνομία τρία φορτηγά αυτοκίνητα και ένα επικαθήμενο φορτηγό να θάβουν, παράνομα, σκουπίδια σε δασική περιοχή του χωριού Γέφυρα Μεγαλοπόλεως.

Επισήμανε ότι υπήρχαν πληροφορίες στον δήμο, για παράνομη μεταφορά και θάψιμο σκουπιδιών από όμορες περιοχές της Μεγαλόπολης και είχε προσπαθήσει να εντοπίσει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Δεν στάθηκε εφικτό και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει ζητήσει τη συνδρομή του δήμου Μεγαλόπολης, για να ανοίξει ο χώρος, να γίνει εκσκαφή, για να διαπιστωθεί ότι γινόταν ταφή σκουπιδιών και από ποια περιοχή προέρχονται. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει διατεθεί μηχάνημα και ζήτησε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών σε όποιον έχει παρανομήσει.