ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες από τους Anonymous

Βίντεο: Επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες από τους Anonymous

Οι Anonymous, σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσαν σε site κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεκινήσει μια σειρά επιθέσεων σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Πρώτο «θύμα» της επίθεσης ήταν ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ωστόσο αυτή την στιγμή η ιστοσελίδα έχει επανέλθει σε λειτουργία.

Ακολούθησε η ιστοσελίδα της Αστυνομίας, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τελευταίο «θύμα» μέχρι στιγμής είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Kυβέρνησης.

Οι επιθέσεις στις ιστοσελίδες γίνονται με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και τις γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση τους οι Anonymous αναφέρουν

«Κυβέρνηση της Ελλάδας,
Είμαστε οι Anonymous.
Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ελλάδα και πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι.
4.000 αυτοκτονίες, 2.000.000 άνεργοι, 500.000 άστεγοι, νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα υλικά, μισθοί και συντάξεις στα όρια της πείνας και πολλά άλλα. Και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να αδιαφορείτε. Προκαλείτε τον λαό σας προσκαλώντας την Μέρκελ , την στιγμή που αυτή σε συνεργασία με σας έφτασαν τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Απειλείτε τον λαό σας με μέτρα ασφαλείας που μόνο σε καθεστώτα κατοχής ταιριάζουν. 8.000 αστυνομικοί, ατσαλένιοι φράχτες, βατραχάνθρωποι στους υπονόμους, όλα τα σώματα ασφαλείας σε επιφυλακή, απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας… Που ακριβώς διαφέρετε από την Χούντα; Ο λαός διαμαρτύρεται, και όπως φαίνετε τον φοβάστε.
Εμείς σαν Anonymous είμαστε δίπλα στους Έλληνες που διεκδικούν την ελευθερία τους. Είμαστε δίπλα σε ένα λαό που πολέμησε τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Έχουμε ήδη δώσει γραμμές dial up γιατί ξέρουμε ότι από τον φόβο σας θα προσπαθήσετε να φιμώσετε τους Έλληνες. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε.
Την ώρα που εσείς θα έχετε τον νου σας να κάνετε τα χατίρια των φίλων σας τραπεζιτών, εμείς θα είμαστε δίπλα στους Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι μαζί τους για το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ζουν ελεύθεροι και όχι στη φτώχεια. Η προσοχή των Ανώνυμων είναι πλέον στραμμένη στην Ελλάδα. Πολίτες της Ελλάδας, οι Ανώνυμοι πολεμούν τώρα μαζί σας.»

Δείτε το βίντεο που ανέρτησαν οι Anonymous.