ΕΛΛΑΔΑ

Σαρανταοκτάωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα

Σαρανταοκτάωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα

Την κήρυξη 48ωάρης πανεργατικής απεργίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 6 έως 7 Νοεμβρίου, αποφάσισαν μετά από έκτακτες συνεδριάσεις των ηγετικών τους οργάνων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Τα συνδικάτα ζητούν να μην ψηφισθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα, τα οποία κατατίθενται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίο του 'Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία - Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

Κατά των μέτρων τοποθετούνται και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ, η γγ της ΣΕΣ εκφράζει την οργή και την απογοήτευση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην τα υιοθετήσει.

Παράλληλα, προετοιμάζεται πανευρωπαϊκή απεργιακή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου. Ως τώρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους συνδικαλιστικές ενώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής έχουν αφήσει τα συνδικάτα της Γερμανίας και της Γαλλίας.