ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δίκη για τον πρώην γ.γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης Μ.Λεμούσια

Νέα δίκη για τον πρώην γ.γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης Μ.Λεμούσια

Σε νέα δίκη, αυτήν τη φορά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που εκδικάζεται αυτό το διάστημα στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε λογαριασμούς του προφυλακισμένου Μ. Λεμούσια βρέθηκε, κατά την τριετία 1999-2001, ποσό ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ, που, σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από το εισόδημά του.

Η υπόθεση αφορά το σκέλος του οικονομικού σκανδάλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που σχετίζεται με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Για την ίδια πράξη κατηγορούνται τόσο ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωγόπουλος, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, σε λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν «αδικαιολόγητα» ποσά ύψους 1 και 6,8 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως. Για τους δύο αιρετούς εκκρεμούν οι εισαγγελικές προτάσεις προς τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.