ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητροπολίτη Ξάνθης με Τούρκο πρόξενο

Συνάντηση Μητροπολίτη Ξάνθης με Τούρκο πρόξενο

Πριν από λίγες μέρες ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα

Μετά έκανε και δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα της Κομοτηνής “Μπιρλίκ”, χαρακτηρίζοντας τη συνομιλία ως πολύ θετική και αποδοτική!

Πιο συγκεκριμένα ο Παντελεήμων είπε: «Δέχτηκα σήμερα με μεγάλη μου χαρά σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον κύριο πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Κατά την συνάντηση μας συζητήσαμε για τη συνέχιση της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη. Του ανέφερα πως η εκκλησία και οι εκπρόσωποι της σέβονται κάθε άνθρωπο, και ότι αυτό το δείχνει καθαρά η μητρόπολη μας ανεξάρτητα από το ποιος είναι και τι κουλτούρα φέρει. Τέλος αμφότεροι ευχηθήκαμε για χάρη των λαών των χωρών, οι χώρες μας να έχουν πιο στενές και αποδοτικές σχέσεις. Μπορεί στην καθημερινή ζωή να υπάρξουν προβλήματα, όπως προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στην οικογένεια μας, αλλά η καλύτερη μέθοδος επίλυσης των θεμάτων είναι οι αμοιβαίες συνομιλίες. Σημαντικές είναι επίσης και οι προσωπικές σχέσεις, όπως σήμερα με τον κύριο πρόξενο».

«Θρησκευτικό ηγέτη με φωτεινό πρόσωπο» χαρακτήρισε τον Παντελεήμονα ο πρόξενος Σενέρ στις δικές του δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Είχα με τον μητροπολίτη μια αποδοτική και επωφελή συζήτηση. Πρόκειται για έναν πολύ μορφωμένο άνθρωπο για τον οποίο είχε εκφραστεί με θαυμασμό και ο κύριος Ιερώνυμος. Θρησκευτικοί ηγέτες όπως η κεφαλή της ελληνικής εκκλησίας ο Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Ξάνθης, και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, αποτελούν μεγάλη τύχη από την σκοπιά της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η καθαρότητα της καρδιάς του αντανακλάται, και για αυτόν υπάρχει μια φράση στα τούρκικα που λέμε, έχει λέμε φωτισμένο πρόσωπο. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε».

πηγη ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-ΣΤΟΠ