ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δίνουν τρόφιμα σε 5.000 οικογένειες

Ηράκλειο: Δίνουν τρόφιμα σε 5.000 οικογένειες

Τρόφιμα για 5.000 οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης και η διανομή τους ξεκίνησε από σήμερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκπρόσωποι των δήμων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, παραλαμβάνουν δεκάδες τόνους τροφίμων, προκειμένου με τη σειρά τους, να διαθέσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, περίπου 5.000 οικογένειες θα παραλάβουν βασικά είδη διατροφής όπως είναι λάδι, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, παξιμάδια, καφέ, αναψυκτικά , χυμούς, νερό, χαρτικά, απορρυπαντικά και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τους τόνους τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, «τους απλούς ανθρώπους, τις οικογένειες, που έσπευσαν και από το υστέρημα τους πρόσφεραν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας, με στόχο να μην περάσει καμία οικογένεια τις ημέρες των Χριστουγέννων, δίχως τα απαραίτητα αγαθά».

Τέλος, η κ. Βρέντζου ευχαρίστησε όλες τις επιχειρήσεις , που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να συγκεντρωθεί η μεγάλη αυτή ποσότητα τροφίμων.

Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, έως τις αρχές του νέου έτους, σε ιδιώτες και δήμους, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης.