ΕΛΛΑΔΑ

Μας έρχονται... και οι ξένοι επίτροποι

Μας έρχονται... και οι ξένοι επίτροποι

Θέμα χρόνου να οριστούν οι πρώτοι επίτροποι, οι οποίοι θα εγκατασταθούν δίπλα στους υπουργούς της κυβέρνησης, με μοναδικό σκοπό να παρέχουν συμβουλές.

Ένα παλιότερο σχέδιο το οποίο έκανε λόγο για την τοποθέτηση επιτρόπων σε όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης στην Ελλάδα φαίνεται να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Σε δεύτερη φάση, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναλάβουν ακόμα πιο επιτελικό έργο, υπό την έννοια ότι θα παίρνουν ακόμα και αποφάσεις στρατηγικού περιεχομένου, υπό την έννοια της χάραξης κυβερνητικής πολιτικής.

Ήδη, σε κομβικά υπουργεία της κυβέρνησης έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις για την υποδοχή και τοποθέτηση τους, η οποία, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, λόγω των αντιδράσεων που θα προκληθούν. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην τοποθέτηση τους, καθώς αποτελεί κρίσιμο σημείο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι των δανειστών της χώρας. Και όπως είναι φυσικό, αυτές οι δεσμεύσεις δεν μπορούν να μην υλοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων