ΕΛΛΑΔΑ

Hurrieyt: Επίθεση στο όχημα του Τούρκου πρόξενου στην Ελλάδα

Hurrieyt: Επίθεση στο όχημα του Τούρκου πρόξενου στην Ελλάδα

Η Τουρκική εφημερίδα Hurrieyt γράφει σε σημερινό της άρθρο πως 30-40 άτομα, οπαδοί του ρατσιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του πρόξενου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ στον δήμαρχο Καβάλας Κωνσταντίνο Σιμιτζή, προκάλεσαν επεισόδιο και επιτέθηκαν στο όχημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόξενος Σενέρ, μετά από προειδοποίηση της Ελληνικής αστυνομίας υποχρεώθηκε να παραμείνει για μία ώρα στο δημαρχείο Καβάλας. Επίσης, αναφέρει πως 3-4 από τους Διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής που είδαν τον Σενέρ να βγαίνει συνοδεία της ελληνικής αστυνομίας, άρχισαν να κλωτσάνε το επίσημο όχημα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έφτυσαν το μπροστά τζάμι. Η ελληνική αστυνομία συνόδεψε τον πρόξενο Σενέρ και αυτούς που τον συνόδευαν μέχρι που βγήκαν από την πόλη της Καβάλας.

Η τουρκόγλωσση εφημερίδα Trakya’nin μεταδίδει: Ναζιστές χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ . Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τον δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτσή. 30 άτομα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσή Αυγής τα οποία είχαν συγκεντρωθεί πριν από την επίσκεψη μπροστά στο δημαρχείο, διαμαρτυρήθηκαν για την συνάντηση και μετά το πέρας της, επιτέθηκαν στο όχημα του πρόξενου. Η αστυνομία που ήταν εκεί διασφάλισε την ασφαλή είσοδο του προξένου Ιλχάν Σενέρ και της υποπρόξενου Ιλκάι Κοτζαγιγίτ στο δημαρχείο Καβάλας.

Ο τουρκικός και τουρκόγλωσσος τύπος της Θράκης δίνει έκταση στο γεγονός

ΠΗΓΗ tourkikanea