ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Δ. Ρίζος για το θανατηφόρο τροχαίο

Ελεύθερος ο Δ. Ρίζος για το θανατηφόρο τροχαίο

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Ευελπίδων για το τροχαίο δυστύχημα, ο δημοσιογράφος και εκδότης, Δημήτρης Ρίζος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λ. Ποσειδώνος. Θύμα του τροχαίου ήταν ένας 85χρονος, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο.

Ο κ. Ρίζος σύμφωνα με την Espresso, υποστήριξε στην κατάθεσή του πως δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και άφησε να εννοηθεί πως τον 85χρονο είχε παρασύρει προπορευόμενο όχημα, ενώ όταν χτυπήθηκε από το δικό του αυτοκίνητο ήδη βρισκόταν πεσμένος και αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

«Μπλέχτηκα χωρίς να φταίω», δήλωσε ο κ. Ρίζος, σχολιάζοντας πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και πως το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό. Οι αρχές στην έρευνα που πραγματοποίησαν στο όχημά του αναφέρουν πως το καπό του αυτοκινήτου που οδηγούσε φέρει βαθούλωμα που μπορεί να προήλθε από την σύγκρουση του οχήματος με τον 85χρονο.