ΕΛΛΑΔΑ

Προστατευμένος σε ειδική πτέρυγα των φυλακών ο Δράκος της Ξάνθης

Προστατευμένος σε ειδική πτέρυγα των φυλακών ο Δράκος της Ξάνθης

Σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας Γ' Τύπου, η οποία θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα, κρατείται ο δράκος της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο στυγερός βιαστής και δολοφόνος της 34χρόνης Ζωής Δαλακλίδου τελεί υπό την «προστασία» του αυστηρού σωφρονιστικού κώδικα και των συνθηκών που επικρατούν στην υψηλής ασφαλείας πτέρυγα στις φυλακές Γρεβενών.

Ο 27χρόνος Χρήστος Παπάζογλου βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον 21χρόνο Αχμέτ Βακάς, τον Πακιστανό βιαστή της Πάρου, ενώ ο ίδιος είχε βρεθεί ξανά στις ίδιες φυλακές το 2011 για ένα πεντάμηνο ως προφυλακισμένος για υπόθεση απόπειρας βιασμού. Οι δύο τους έχουν τοποθετηθεί σε πτέρυγα που θεωρείται υψίστης ασφαλείας, καθώς τα εγκλήματα που διέπραξαν συγκλόνισαν ακόμη και τον κόσμο των φυλακών.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών είναι υποχρεωμένοι να μεταχειριστούν διαφορετικά τους δύο στυγερούς εγκληματίες, κρατώντας τους μακριά από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Οι φυλακές Γρεβενών διαθέτουν 597 κρεβάτια, φιλοξενούν ωστόσο 750-760 κρατούμενους, με τους δύο απάνθρωπους εγκληματίες να έχουν τοποθετηθεί στην Γ' Τύπου ασφαλείας πτέρυγα, που είναι μοναδική στην Ελλάδα, να προαυλίζονται και να τρέφονται χωριστά από τους υπόλοιπους.