ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελείς, νομικοί, φιλόζωοι για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Εισαγγελείς, νομικοί, φιλόζωοι για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή: Προβλήματα που απορρέουν από την Εφαρμογή του Ν. 4039/2012».

Θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 17:00 στo Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Πάνω σε αυτόν τον θεματικό άξονα θα μιλήσουν εισαγγελικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια για την Προστασία των Ζώων, επιφανείς πανεπιστημιακοί, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή εφαρμογή του Ν. 4039/2012, ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών, καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζωικά είδη στη χώρα μας αλλά και στη σύγχρονη Ευρώπη.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό τη συμπροεδρία του Εμμανουήλ - Ρούσσου Παπαδάκη, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και της Αναστασίας Μπομπολάκη, προέδρου της Π.Φ.Π.Ο. και η παρουσία των φιλόζωων και των εκπροσώπων σωματείων κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη, αφού θα έχουν τη δυνατότητα και να ενημερωθούν για κρίσιμα ζητήματα και να λάβουν γνώση πάνω σε θέματα και συμπεριφορές με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Τηλ. 6976 489349, email: pfpomospondia@gmail.com

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Τηλ. 2108222548, email: eisag@otenet.gr