ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου και του Μιχάλη Λεμούσια για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Γνώριζαν. Αυτά που λέει ο Π. Σαξώνης δεν είναι μυθεύματα. Έχουν λογική αλληλουχία», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Ηταν το δεξί χέρι του δημάρχου. Από το 1985 ήλεγχε τα πάντα. Ηταν προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Χωρίς ουσιαστικά προσόντα. Εκανε ότι ήθελε είχε υπερεξουσίες όπως είπε ο Μπουτάρης. Είναι ο προφανές ότι γνωρίζει το Σαξώνη. Δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό ότι αυξάνονται το 1999 τα μετρητά που παίρνει ο Σαξώνης. Δεν θα μπορούσε να εισπράττει αν δεν υπήρχε κάλυψη. Ο Λεμούσιας λαμβάνει γνώση για τα μετρητά του Σαξώνη. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος για να μην αντιληφθεί τις συνεχείς εκροές» είπε.

Ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή των Μ. Λεμούσια και Β. Παπαγεωργόπουλου για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος πρότεινε να γίνει νέα εισαγγελική έρευνα. Για τον πρώην δήμαρχο, ζήτησε ακόμη με μια σπάνια νομοθετική διάταξη να κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία.

Ακόμη, για τον πρώην διευθυντή ταμειακής υπηρεσίας, ο εισαγγελέας πρότεινε άμεση συνέργια στην υπεξαίρεση και ψυχική συνδρομή στη πλαστογραφία.