ΕΛΛΑΔΑ

Πληρωμές ζητούν οι εταιρίες ορθοπεδικού υλικού

Πληρωμές ζητούν οι εταιρίες ορθοπεδικού υλικού

Τα νοσοκομεία δεν απαντούν πότε θα ξεκινήσουν να πληρώνουν...

Σε δεινή κατάσταση από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, βρίσκονται οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, εξαιτίας των μη πληρωμών των νοσοκομείων.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού, παραπονούνται στο σύλλογο ότι καθημερινά δεν παίρνουν απάντηση για το χρόνο αποπληρωμής τους από τα νοσοκομεία.

Οι πιέσεις που προκαλούνται στις επιχειρήσεις από τις καθυστερήσεις πληρωμών, οδήγησαν τη διοίκηση του ΠΑΣΥΠΟΥ να στείλει επιστολή στους διοικητές όλων των νοσοκομείων, με την οποία σημειώνουν πως παρά τις επίσημες δηλώσεις και οδηγίες του Πρωθυπουργού για άμεση πληρωμή των παρόχων, τα νοσοκομεία δεν απαντούν για το χρόνο πληρωμής.

Έτσι, με την επιστολή του προς τους διοικητές, ο ΠΑΣΥΠΟΥ τονίζει: «Στην κατάσταση, συμβάλλει και το Νοσοκομείο σας, με τον αδρανή χειρισμό του θέματος. Παρακαλούμε άμεσα να φροντίσετε για την πληρωμή των μελών μας και, βέβαια, να αποκλείσετε φαινόμενα επιλεκτικών πληρωμών.

Εφιστούμε επίσης την προσοχή για ορθή εφαρμογή της κράτησης του 2% υπέρ της «ψυχικής υγείας» επί της αξίας των τιμολογίων, και μόνο για τις περιπτώσεις που προβλέπεται, ώστε να αποφεύγονται οι νομικές εμπλοκές που συνεπάγονται επιβαρύνσεις των νοσοκομείων με τόκους υπερημερίας».